Afbeelding

Udense talenten gezocht voor Vlooienstoken

Kunst en cultuur 24 keer gelezen
UDEN - Het traditionele Vlooienstoken op de Bedafse Bergen in Uden is dit jaar op zondag 1 maart. Dan wordt het lentevuur klokslag 20.00 uur op de berg achter Gasterij de Pier ontstoken. Maar voordat het vuur de boze wintergeesten verjaagt, is er een Ta-LENTE-show. De organisatie pakt het dit jaar héél anders aan. Iedereen krijgt een kans om mee te doen.

[image=83258]

Voor deze show zoekt de organisatie van het Vlooienstoken talenten uit de gemeente Uden op het gebied van dans, zang, muziek of het voordragen van gedichten. Daarom is er een voorspeelmiddag op zaterdag 31 januari tussen 10.00 uur en 17.00 uur in Stichting C ( onder de bibliotheek in Uden ).
De generale repetitie van de Ta-LENTE-show is op zaterdag 28 februari om 15.00 uur op Bedaf.
Iedereen die dit aanspreekt en die enthousiast is om mee te doen, kan zich vóór 28 januari aanmelden op het volgende mailadres: Dorry@stichtingc.nl
Vermeld naam, telefoonnummer en welk optreden we kunnen verwachten. Voor meer informatie kan er na 18.00 uur gebeld worden naar telefoonnummer 0413-260054.
Vlooienstoken is een oud Udens lentefeest dat traditioneel op de eerste zondag na carnaval wordt gevierd op de Bedafse Bergen. De oorsprong van het feest gaat waarschijnlijk terug naar voorchristelijke tijden en past in de traditie van oude lentefeesten. Het strooien beddengoed met daarin het ongedierte werd aan het eind van de winter verbrand. Het vuur verjoeg de boze wintergeesten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant