Afbeelding

Udenaar maakt drumstel voor dove mensen!

Opmerkelijk 22 keer gelezen
UDEN - Een drumstel maken voor dove mensen! Martijn de Groot keek even vreemd op toen hij het projectvoorstel zag, maar de Udense student HTS-elektrotechniek ging er graag mee aan de slag. Het drumstel is klaar: ,,Ik kan niet drummen, maar het werkt wél!”

,,Ik had ook wel het gevoel dat zoiets zinloos is”, vertelt Martijn. ,,Wat is het volgende: een film voor blinden? Tot ik hoorde hoeveel lol dove mensen hebben met muziek! Je ziet ze dansen in een discotheek, maar er was nog geen instrument voor dove mensen ritme waar ze uit kunnen halen. Dit is daarom een grote stap vooruit.”
Met vier andere studenten van de Fontys Hogeschool dook Martijn de Groot (22) op het idee. Het drumstel geeft geen geluid, maar wel lichteffecten. ,,PowerLEDjes richten we via buizen op lichtpads. En via een band om je middel voel je de trillingen van de lage tonen.”

SBS6
Het drumstel is draagbaar. ,,Het is een tafelmodel en voor 400 euro is het te maken. Ik verwacht dat het ook in productie wordt genomen. Om dat te bereiken, moesten we veel media-aandacht zien te krijgen en dat is gelukt. Het AD, de Telegraaf en donderdag komt SBS6 filmen.”
Belangrijkste is natuurlijk hoe dove mensen op het instrument reageren, weet Martijn: ,,Een leraar van het doveninstituut in St Michielsgestel was al erg enthousiast: ‘Formidabel’, riep hij!”

[image=83512]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant