Afbeelding

'Vroeg beginnen met taalles'

Onderwijs 38 keer gelezen
UDEN - ‘Kijk, ik ontwikkel’ was woensdag de titel van een onderwijscongres dat plaatsvond bij de IBN-groep in Uden. Zo’n 150 mensen uit de onderbouw van het Udense basisonderwijs en aanverwante organisaties waren bijeen om te leren, te luisteren, te discussiëren en te praten over taalontwikkeling bij jonge kinderen. Dat het wel degelijk uitmaakt dat je vroeg begint met taalprogramma’s, was een van de belangrijke uitkomsten.

[image=83519]

Een van de organisatoren van het onderwijscongres is Frank van Wetten. “Het initiatief voor dit congres komt van de werkgroep VVE en draait rond het taalprogramma in de gemeente Uden. De gemeente is een jaar of acht geleden begonnen met subsidiëring in het kader van de ‘Lokale Educatieve Agenda’. Het doel is taalontwikkeling bij risicovolle kinderen. De scholen en de andere instellingen en instanties hebben al die jaren van alles gedaan. Nu vinden we dat er nog meer aandacht moet komen voor de taalontwikkeling. Dit is ook een landelijk speerpunt. Er worden ideeën gedeeld. Er wordt gekeken wat er aan materiaal voorhanden is, wat je kunt gebruiken en vooral; wat kun je van elkaar leren.”
Tijdens het onderwijscongres waren alle partijen aanwezig die iets met taal en jonge kinderen te maken hebben. Naast leerkrachten van groep 1 en 2 ging het om Vivaan, STOP, thuiszorg, CED-groep, de plaatselijke peuterspeelzalen, de kinderdagverblijven, bibliotheek en de gemeente. “Naar aanleiding van het congres is het de bedoeling dat er meer afspraken worden gemaakt en ideeën worden ontwikkeld om het taalonderwijs bij jonge kinderen verder te verbeteren”, legt Van Wetten uit.

[image=83520]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant