Afbeelding

Friese Fritom neemt Sanders Logistics over

Zakelijk 335 keer gelezen
UDEN - Om de toekomstige groei te kunnen realiseren heeft Sanders Logistics besloten alle aandelen per 1 januari onder te brengen bij de Fritom Holding uit het Friese Bolsward.

[image=12743]

Fritom Holding is de moedermaatschappij van een tiental logistieke bedrijven. Ieder bedrijf is in de markt actief onder zijn eigen bedrijfsnaam. Gezamenlijk presenteren de bedrijven zich als de Fritom transportgroep. Ze zijn werkzaam in drie marktsegmenten; Groupage, Liquid Food en Warehousing. De Fritom transportgroep behoort tot de 20 grootste logistiek dienstverleners van Nederland en is van oudsher een familiebedrijf.
Sanders Logistics zal als zelfstandige onderneming binnen de Fritom transportgroep opereren, met als corebusiness de bestaande activiteiten palletdistributie, warehousing en meubeltransport. De huidige directie, Bart en Thijs Sanders, organisatie, aanspreekpunten en strategie van Sanders Logistics veranderen niet. "De kracht van de combinatie ligt in een bundeling van de diensten, waarmee voor Sanders Logistics de beschikking is gekomen over een Europees dekkend netwerk en een grote expertise op (ADR) warehousegebied", aldus Bart Sanders.
Voor een van de dochters van de Fritom transportgroep, Veenstra & Wiersman uit Boxtel, betekent de overname dat ze zeer intensief met Sanders gaat samenwerken. Haar locatie in Boxtel biedt geen mogelijkheid om te groeien op het gebied van binnenlandse distributie en warehousing. Deze groei zal daarom samen met Sanders worden opgepakt, waarbij Veenstra & Wiersma haar kennis op het gebied van internationaal transport inbrengt. Met de overname van Sanders komt het totaal aantal medewerkers van de Fritom Transportgroep op circa 725. De groep beschikt over 430 auto’s. De omzet bedraagt 125 miljoen euro. Er zijn nu 7 warehouses in Nederland met een totale oppervlakte van ruim 100.000 m².
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant