Afbeelding

John Meijs kan zondag in Oss gram halen

Voetbal 22 keer gelezen
UDEN - Zondag staat er voor UDI'19 in Oss de 'loze' wedstrijd tegen SV TOP op het programma. 'Loos' omdat het een verdwaalde pot voetbal is middenin de winterstop. Daarin schuilt meteen ook het gevaar voor de Udenaren die strijden om de titel.

Door Willy Rooyakkers

[image=77089]

Vaak is het namelijk zo dat juist dit soort tussenduels voor belangrijke verschuivingen zorgen die aan het einde van de rit het verschil maken. Na de wedstrijd van komende zondag zijn de Parkzichters weer vijf weken vrij. Pas op 1 maart wordt er weer gespeeld als RVU naar Uden komt. Een week daarna staat de kraker bij Blauw Geel (zaterdagavond 7 maart) op de rol. Zaak is dus dat de Udenaren de eerste twee wedstrijden zonder kleerscheuren doorkomen.

[image=73900]

Oefenduel JVC
Dinsdagavond maakte UDI'19 nog een uitstekende indruk door een oefenduel bij JVC Cuijk met 1-1 te besluiten. Voor trainer John Meijs is het zondag in Oss een weerzien met zijn oude bekenden van SV TOP. Gemengde gevoelens zal de Vlijmenaar voelen want aan de ene kant presteerde hij goed bij de Osse amateurs maar uiteindelijk werd hij er wel voortijdig uitgekieperd. Meijs laat gelukkig dit jaar al weer zien dat aan zijn kwaliteiten als oefenmeester niet getwijfeld hoeft te worden. Clubs zien echter vaak in bepaalde situaties, zoals UDI'19 ook met Van Bijsterveld, maar één uitweg en dat is de trainer eruit doen. Achteraf komen ze meestal tot de conclusie, zoals ook in Uden, dat dit vaak een emo-beslissing is geweest die weinig tot geen effect resulteerde.

[image=81017]

Wie in spits?
UDI'19 zal het moeten doen zonder Donny van Herpen en Rik van Griensven die beiden geblesseerd zijn. De rentree van Van Herpen zal over enkele weken aanstaande zijn maar Van Griensven ligt er langer uit. Het is de vraag wie Meijs in de spits zet naast Sam Wassenberg want ook de natuurlijke vervanger van Van Herpen, Patrick Witjes, is nog niet helemaal in vorm na zijn hamstringkwetsuur van een tijdje terug. Misschien dat wederom Bart van der Wijst vooruit wordt geschoven of anders Johan Vissers.
In ieder geval is SV TOP - UDI'19 een mooi affiche, een derby, die de gasten winnend moeten afsluiten om de race met Blauw Geel vol te houden.

Programma voor zondag
25-01-2009 14:30 V.V. Schaesberg - Someren
25-01-2009 14:30 Bekkerveld - Blauw Geel'38/Otter-W.
25-01-2009 14:30 EHC - GSV'28
25-01-2009 14:30 TOP - UDI'19/Beter Bed
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant