Afbeelding

'Kabelkrant om ouderen mee te laten doen'

Algemeen 171 keer gelezen
UDEN – In Zorgcentrum Sint Jan werd donderdagmiddag de nieuwe kabelkrant officieel in werking gesteld. ,,Het doel is de bewoners te laten weten wat er te doen is zodat mensen elkaar meer kunnen ontmoeten”, vertelde Ad van Boxmeer. ,,Niet alleen alleen op uw kamer blijven, maar méédoen!”

De kabelkrant bereikt niet alleen de 135 kamers in het zorgcentrum, maar heeft ook 60 aansluitingen op de verpleegafdeling en 300 in de aanleunwoningen. Activiteiten, aanbiedingen in de winkel, het menu van de dag, verjaardagen, foto’s, filmpjes en veel meer wordt dagelijks via de kabelkrant uitgezonden: ,,De kracht van herhaling”, weet Ad van Boxmeer. ,,De kabelkrant ontvangen de bewoners op hun eigen tv via het kanaal waar de kerkdiensten worden uitgezonden. Als er geen dienst is, draait de kabelkrant.”
Bijzondere gast was donderdag de directeur van de Rabobank Uden en omstreken, Wim Bens, want de Rabobank steunt de kabelkrant met 2.000 euro. ,,Het is uw geld, van leden dat naar de leden gaat. Ik ben alleen de boodschapper!” De bankdirecteur riep de ouderen op voor mee te blijven doen, niet alleen via de kabelkrant, maar ook via internet en de chipknip. ,,Mijn tante van 73 internet ook!”
Met de kabelkrant is het de Vrienden van Sint Jan weer gelukt weer iets moois voor elkaar te krijgen. Een volgende project zit al in de pijplijn: een kiosk in de tuin, want het provisorische partytentje is aan vervanging toe.

[image=84341][image=84342]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant