Afbeelding

Verkoopakte Kruisherenklooster ondertekend

Religie 44 keer gelezen
UDEN - De officiële ondertekening van de verkoopakte van het Kruisherenklooster en de Kruisherenkapel vindt plaats op maandag 26 januari. De akte wordt ondertekend door de heren H. Wagemans, prior provinciaal, Orde van de Kruisheren, J. Rooijakkers, bestuurslid, Orde van de Kruisheren, A. van Osch, lid Raad van Bestuur BrabantZorg en H. Windmüller, algemeen directeur BrabantWonen.

[image=50066]

In november 2008 werd bekend dat het provinciaal bestuur van de Orde van Kruisheren had besloten het klooster en de kapel te koop aan te bieden aan BrabantZorg/ BrabantWonen. Belangrijke voorwaarden voor de koop waren dat klooster en kapel bij elkaar blijven en de verering van Onze Lieve Vrouw ter Linde gewaarborgd blijft. De tien kruisheren die in november 2008 nog in het klooster woonden, zijn inmiddels verhuisd naar Sint Jan. Drie kruisheren zullen zelfstandig gaan wonen in een aanleunwoning, zij kunnen Sint Jan inpandig bereiken. De andere zeven kruisheren wonen naar volle tevredenheid in Sint Jan.
Tegelijk met de ondertekening van de verkoopakte vindt de ondertekening van de oprichtingsakte voor de Stichting Beheer Kruisherenkapel plaats. Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door rector Rein Vaanhold van het Kruisherenklooster, Henk Hermelink, Vriendenkring Kruisherenkapel, mevrouw W. de Jong – Verspeek, lid Raad van Bestuur BrabantZorg, Ad van Boxmeer, locatiemanager BrabantZorg. De stichting huurt voor minimaal vijf jaar de Kruisherenkapel en zal de kapel exploiteren in de geest van de Kruisherentraditie.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant