Afbeelding

Blok beton door raam moskee

Algemeen 48 keer gelezen
UDEN – Een flinke kei van gewapend beton is vrijdagochtend tussen half 8 en tien uur door een raam van de Yildirim Beyazit Moskee aan de Kerkakkerstraat in Uden gegooid.

Het blok gewapend beton is afkomstig uit de buurt van de moskee, waar het lag om te voorkomen dat er ongewenst geparkeerd wordt. Ook vorig jaar sneuvelde er een ruit in de moskee. In de recreatieruimte waar de kei terecht is gekomen, hangt een camera, maar meer dan de steen die binnen vliegt, verwachten de leden van de moskee niet te zien. De camera staat naar binnen gericht.
De leden van de moskee hebben geen flauw idee wie de dader is of wat zijn motief zou kunnen zijn. ,,De relatie met de buren en de omgeving is goed”, vertelt Erol Konuk die natuurlijk terugdenkt aan de toestanden rond de aanslag op Bedir. ,,Maar ik weet zeker, nou ja, ik hoop dat het één iemand is geweest die dit gedaan heeft puur om ons te stangen. Het is een onrustige tijd door de gebeurtenissen in de Gaza en ik denk dat er iemand ons wil provoceren.”

[image=84381][image=84382]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant