Afbeelding

Vrijwilligers snoeien elzensingel

Algemeen 4 keer gelezen
UDEN – De werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (VLU) heeft zaterdag op Kooldert tussen Uden, Volkel en Erp een zware elzensingel teruggesnoeid. Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn dichte elzensingels heel waardevol voor struweelvogels. De vrijwilligers zagen een grote groep sijsjes van singel naar singel vliegen om zaden te eten van de berk en de zwarte els.

[image=84422]

Tussen 9.00 en 12.00 uur hebben 20 vrijwilligers van de VLU met 2 medewerkers van Staatsbosbeheer en 15 leden van de scouting werk verzet in het landschapsreservaat. De VLU zorgde voor koffie en thee in de pauze en voor erwtensoep met extra worst na afloop. Volgens coördinator Willem Peters was de werkdag geslaagd: “Ondanks de vertraagde start hebben we de vrij zware elzensingel toch netjes afgezet. Ook is al het gezaagde hout afgezet.”
Het natuurgebiedje Kooldert ligt langs de Peelrandbreuk. Het is een landschapsreservaat met smalle weilandjes en elzensingels. Dit landschap was kenmerkend voor natte zandgronden. Door de ruilverkaveling is dit landschapstype nagenoeg verdwenen. Dit seizoen heeft de VLU 10 werkochtenden gepland op diverse terreinen. De VLU zorgt voor gereedschap, koffie en thee. Voor nadere informatie kun je terecht bij de Willem Peters (0413-252529) of Ernest de Groot (0413-251370).
[image=84423]
[image=84424]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant