Afbeelding

Waar zijn lampjes van rotonde gebleven?

Opmerkelijk 17 keer gelezen
UDEN - Het zag er zo mooi uit toen de rotondes op de Lippstadtsingel open gingen, maar wie nu een rondje maakt bij de Wilhelminastraat, ziet één rijtje led-lampjes en de rest is kapot. En dat is al maanden zo! Opvallend is wel dat een eindje verderop bij de rotonde Karrevracht de ledlampjes stralen als nooit tevoren.

[image=85136]

Nader onderzoek toont aan dat de lampjes bij Karrevracht verzonken zitten in de betonnen rijbaanscheiding. Bij de Lippstadtsingel steken de armatuurtjes er iets bovenuit en dat zou weleens funest kunnen zijn geweest, zo denken de technici bij de provincie, al sluiten ze puur vandalisme ook niet uit. Want hoe zwaar een vrachtwagen ook geladen is, als hij over de ledlampjes heen rijdt, zou er niets mogen gebeuren.
Zolang de aanraking met banden gebeurt tenminste. Want het vermoeden bestaat dat er een dieplader tegen de armaturen is gereden. IJzer op ijzer en daar kan geen ledlampje tegenop. Omdat de lampjes ook nog eens in serie geschakeld zijn, zijn er meteen een hele rits ledlampjes gedoofd. Bij de provincie balen ze daar wel van en ze zoeken naar een geldpotje om die armaturen te vervangen en ook maar meteen verzonken aan te leggen. Maar aan de andere kant, de ledlampjes blijken wel een duidelijke rijbaanscheiding aan te geven en een duidelijke verbetering ten opzichte van verf of reflectoren. En de les van het verzonken aanleggen, die is nu geleerd! Als binnenkort de rotonde bij de Lippstadsingel een nachtje af is gesloten, dan weet u wat er aan de hand is. Er komen nieuwe ledlampjes, niet óp het beton, maar ín het beton!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant