Afbeelding

Dichters lezen uit eigen werk

Kunst en cultuur 37 keer gelezen
OSS – Dichtersbent Oss organiseert in samenwerking met de bibliotheek Oss een gedichtenmiddag op zondag 1 november in de Oss bieb. Naast hoofdgast Ester Naomi Perquin laat ook een aantal lokale talenten van zich horen.

[image=85164]

Deze middag wordt georganiseerd in het kader van de Landelijke Gedichtendag. ”Dichtersbent Oss is zo’n tien jaar geleden ontstaan op initiatief van Wim van Til uit Geffen. Inmiddels woont hij in de achterhoek, maar hij komt nog regelmatig naar Oss om onze bijeenkomsten bij te wonen”, vertelt Jan Servaes, zelf lid sinds drie jaar. ”Maandelijks komen wij samen om elkaars gedichten te horen en te becommentariëren.” De club bestaat uit vijf (amateur) dichters. ”De groep houden we bewust klein. Er heerst een goede sfeer en dat moet ook, want het commentaar gaat soms over in kritiek. Daar moet je dan wel tegen kunnen, maar je leert ook veel van elkaar.” Naast Jan Servaes en Wim van Til lezen ook Mea Wijdeven, Jan Emeldus en Kitty Schaap voor uit eigen werk.

Jeugd
Dichtersbent Oss organiseert deze bijeenkomst voor de vierde keer. Dit jaar doet ook de jeugd mee, waaronder twee deelnemers van de taalwedstrijd WOORD van 2008. Verder draagt Ester Naomi Perquin voor uit haar werk. Tussen de gedichten door is Spaanse gitaarmuziek van Leon Hoeks te beluisteren. Alle gedichten die zondag worden voorgedragen, zijn gebundeld en na afloop verkrijgbaar. De middag begint om 14.00 uur, kaarten kosten vijf euro.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant