Afbeelding

Gemeenteraad hoort wat er leeft in Oss

Politiek 50 keer gelezen
OSS – Waar moet Oss de komende jaren het ’huishoudgeld’ aan besteden? Om daar een goed beeld van te krijgen, werden dinsdagavond inwoners en vertegenwoordigers van verenigingen en andere vrijwilligersorganisaties uitgenodigd. De aanwezigen maakten tijdens 'met de raad aan de praat' van hun hart geen moordkuil.

[image=85163]

De gemeenteraad was goed vertegenwoordigd in ROC De Leijgraaf. Het aantal belangstellenden viel wat tegen, maar uiteindelijk waren er volgens de gemeente toch tussen de tachtig en honderd mensen naar het schoolgebouw gekomen om in debat te gaan met de raadsleden. En dat is nou zo belangrijk, liet burgemeester Herman Klitsie vooraf weten. ”Het is goed dat u van zich laat horen en met ze in debat gaat. Wat vindt u belangrijk en welke argumenten heeft u daarvoor? Maak van uw hart geen moordkuil.” In vier gespreksronden werden de belangstellenden ingedeeld bij verschillende tafels van politieke partijen. De kans om in gesprek te raken met de raadsleden, werd met beide handen aangegrepen. Zoals de Osse Operavereniging, die in zware financiële problemen verkeert. Of iemand die een laagdrempelig Sociaal Meldpunt wil voor mensen die niet meer weten bij welke instantie ze moeten zijn. Een inwoner wilde graag het project ’Keten in de Buurt’ dat nu in de Ruwaard wordt gehouden, ook naar andere wijken en dorpen wordt verplaatst. De fracties luisterden aandachtig naar de vele problemen en de nodige vervolgafspraken werden gemaakt.

[video=tT9KO45D601]
[image=85155][image=85154]

Veiligheid
De gemeente hield onlangs voor de Osse inwoners een grote digitale enquête. De uitslagen werden dinsdagavond gepresenteerd. ’Sociale veiligheid’ scoorde het hoogst. Ook ’onderwijs en educatie voor jong en oud’ en ’duurzaam natuur en landschap’ waren belangrijke punten. De vertegenwoordigers kregen in De Leijgraaf ook de kans de enquête in te vullen. Iedereen kreeg vijf munten om te verdelen. De aanwezigen vonden dinsdagavond ’stimulering participatie door sport en recreatie’ het belangrijkste onderwerp.

[image=85156]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant