Afbeelding

Veghel en Erp nog dit jaar op glasvezel

Algemeen 18 keer gelezen
VEGHEL – Alle huishoudens in de kernen Veghel en Erp hebben nog dit jaar een glasvezelaansluiting. Dat garandeerde Marco Westenberg, regiomanager voor Zuid-Nederland van Reggefiber woensdagmiddag.

Westenberg heeft zoveel vertrouwen in een hoge animo, dat hij een minimum percentage aanmeldingen niet nodig vindt. “We hebben voldoende vertrouwen dat de klanten zullen komen. We gaan het hier gewoon dóén!” Reggefiber is al gestart met het aanleggen van de glasvezelkabels, onder de merknaam Glashart Veghel. Volker Wessels Telecom voert het project uit; KPN levert daarna de diensten. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen andere providers gebruik kunnen maken van het glasvezelnetwerk, zo legt Monique van de Voorde, markt manager nieuwe infrastructuur van KPN, uit. “Het wordt een open infrastructuur. Dat wil zeggen dat elke dienstenprovider die dat wil, er op aan kan sluiten. Er zullen in de toekomst dus meerdere providers komen waaruit inwoners van Veghel kunnen kiezen.”

[image=85179]

De aanleg van de glasvezelkabel is in ieder geval gratis, net als de daadwerkelijke aansluiting in huis. Pas als men een abonnement afsluit worden er kosten berekend. Overigens hoeft men geen toestemming te geven voor de aanleg. Van het aanleggen van de kabel merkt men weinig, zo verzekeren de partijen. De schade aan voortuinen is minimaal doordat de kabel met een luchtdrukgestuurde raket door de bodem naar de woning wordt geschoten en de stoepen zijn in 95% van de gevallen maximaal één dag open.
Wethouder Piet Hooiveld, die samen met Van de Voorde en Westenberg een convenant tekende, is tevreden met de vooruitgang. “Veghel staat aan de vooravond van een hele stap in de ontwikkeling van breedbandtechnologie! Ik hoop dat we volgend jaar om deze tijd tegen elkaar kunnen zeggen: ‘Het net werkt, net werk!’.” Als zich op 31 december 2009 minimaal 45% van de inwoners in de kernen Mariaheide, Keldonk, Zijtaart en Eerde heeft aangemeld, wordt ook daar, per dorp, gestart met de aanleg. Een oplossing voor het relatief ver gelegen Boerdonk wordt nog gezocht.

Op www.glashart.nl/veghel is een overzicht te vinden van de wijken en de weeknummers waarin daar gewerkt wordt; aan De Bunders 90 is een Glashart Servicewinkel geopend. Daar kan men terecht met vragen over de aanleg en de KPN-diensten. Er volgt nog een informatieavond en alle inwoners van Veghel en Erp krijgen een informatiebrief waarmee zij zich ook kunnen aanmelden. Ook is er een servicenummer: (040) 787 90 09.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant