Afbeelding

De Winter verder als uitgeverij

Algemeen 285 keer gelezen
UDEN - De Winter drukkers en uitgevers concentreert zich vanaf 1 maart op haar uitgeefactiviteiten. Het Udense bedrijf verlegt daarmee het accent van haar marktbenadering en gaat zich met name richten op het uitgeven van kranten en magazines. “Wij zijn sterk in de lokale nieuwsvoorziening en marktleider in de regionale advertentiemarkt. Deze kracht gaan we verder uitbreiden”, stelt algemeen directeur Roland de Winter.

[image=85206]

Als gevolg van de schaalvergroting én de snelle technologische ontwikkelingen binnen de grafische industrie is het voor middelgrote drukkerijen niet eenvoudig om te concurreren met de grote partijen. Zij bieden de overcapaciteit van persen tegen aantrekkelijke prijzen aan derden aan. Zo kan het dat De Winter drukkers en uitgevers, die in 2003 nog een nieuwe rotatiepers aanschafte, afziet van verdere grote investeringen in haar drukactiviteiten.

Drukpartners
“Een noodzakelijke en logische keuze”, vertelt Roland de Winter. “We zijn al een paar jaar bezig onze core business te verleggen. Al enige tijd terug hebben we de productie van ons handelsdrukwerk en onze magazines bij drukpartners ondergebracht. Nu maken we dezelfde stap met onze kranten; we kunnen simpelweg niet optimaal gebruik maken van deze pers waardoor hij niet rendeert.”
De huidige slechte economische omstandigheden hebben het besluit van De Winter drukkers en uitgevers om zich nog meer te richten op het uitgeven van kranten en magazines - voor haar eigen uitgeverij en relaties - versneld. De Winter vervolgt: “We blijven deze producten echter van A tot Z verzorgen; wat het drukwerk betreft in nauwe samenwerking met onze partners.”

Pijnlijk
Door het verleggen van de strategie verdwijnen 16 van de 133 arbeidsplaatsen. “Dit is uitermate pijnlijk voor iedereen binnen ons bedrijf, als eerste voor de mensen die het direct betreft. Het zijn allemaal enthousiaste mensen. Ze hebben hart voor De Winter drukkers en uitgevers en ik heb veel aan hen te danken. Als directeur/eigenaar moet ik echter mijn verantwoordelijkheid nemen”, besluit Roland de Winter.

De familie De Winter startte in 1951 met een drukkerij die in de loop der jaren uitgroeide tot een toonaangevend, modern multimediabedrijf. Gedurende haar bestaan verschoof het accent naar het uitgeven van kranten en magazines en kwam de drukkerij steeds meer in dienst van de uitgeverij te staan. Daar komt per 1 maart een einde aan. De Winter gaat dan door als uitgeverij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant