Afbeelding

‘Keihard werken, maar super mooi’

Zakelijk 142 keer gelezen
UDEN - ,,Het is keihard werken, maar supermooi!” Dat zeggen medewerkers, vrijwilligers en invalkrachten van verzorging en verpleegcentrum Sint Jan in koor. Maar Uden vergrijst en de ouderen van morgen verdienen ook de zorg die de bewoners van Sint Jan nu krijgen. Dinsdag 10 februari houdt Sint Jan een banenmarkt!

[image=85236]

Invalkracht Corry van Katwijk heeft ‘de klik’ met de zorg gevonden. ,,Het is zo’n dankbaar werk! Een snelle kus op je wang, of alleen die ogen al, zo blij dat je iets voor hen gedaan hebt.” Corry werkt op de verpleegafdeling waar de bewoners in hun laatste levensfase zitten. ,,Ik wil graag nog iets betekenen voor die groep mensen die hun leven hard gewerkt hebben.”
Ook als vrijwilliger geeft werken bij Sint Jan veel voldoening, vertelt Harrie Neijts. ,,Ik ging met pensioen en hoefde niets meer te doen, maar dat is ook niet alles.” Harrie begon een halve dag in de week, maar begeleidt de bewoners met hun activiteiten inmiddels vijf dagen, zo mooi vindt hij het. ,,Biljarten doe je alleen voor jezelf, maar dit doe je ook voor een ander. Je echt nuttig voelen, is voor mij heel belangrijk.”
Veel vrijwilligers in Sint Jan zijn de 70 al gepasseerd. ,,We hebben twee tuinmannen van boven de 80”, vertelt personeelsadviseur Anja van Duijnhoven. ,,Ze zijn altijd gebleven, want ze vonden het zo leuk. Ook facilitair kunnen we veel mensen gebruiken. Onderhoud van de rollators bijvoorbeeld, of in de horeca werken.”
Naast de ‘dankbaarheid’ zijn voor Corry van Katwijk de werktijden een sterk punt van werken in de zorg: ,,Als invalkracht kun je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. Het werk is zo heel goed te combineren met bijvoorbeeld schoolgaande kinderen.”
Ook ‘herintreders’ zijn welkom, vertelt Anja van Duijnhoven. En mensen die nog nooit in de zorg werkzaam zijn geweest, kunnen een leerwerktraject volgen. ,,Als je bijvoorbeeld denkt: ‘dit heb ik altijd al willen doen, maar het is er niet van gekomen’. We hebben veel medewerkers die bij ons leren en werken tegelijk! En jongeren die willen snuffelen bij ons om te kijken wat er hier gebeurt zijn welkom. Ook voor vakantiewerk!”

[image=85239]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant