Afbeelding

Knoergoeie Frits Spits rap van de tong

Carnaval 29 keer gelezen
UDEN - Je kunt dan wel een radio-icoon zijn, maar een zaal vol carnavalsliefhebbers toespreken die smakelijk willen lachen, is even iets anders. Maar ook dat deed Frits Spits, die zaterdag tijdens de tweede Pronzitting van de Knoerissen werd gehuldigd als Knoergoeie Brabander, met verve.

[image=85290]

Frits Spits - in het echt Frits Ritmeester - bleek rap van de tong te zijn. "Dit is mijn eerste zitting waar ik zo lang moet staan", grapte hij, nadat hij zijn versierselen had gekregen van Prins Porcellus en na de lange toespraak van Knoerissen-voorzitter René Jetten. Die lengte lag overigens niet aan Jetten maar aan de grote en vele verdiensten van de Eindhovense radiomaker.
Spits gaf de volle zaal in het Tenniscentrum een lesje in - enigszins gemanipuleerde - geschiedenisles. "Jullie dachten dat de Knoerissen van varkens kwamen? Nee, dat niet zo. De Knoerissen waren heel vroeger een Germaanse stam. Hun 'g' was zo zacht, zó zacht..., het was gewoon een beschaafd volk. Zo beschaafd zelfs dat ze de geschiedenisboekjes niet hebben gehaald."
Frits Spits zei blij te zijn met zijn onderscheiding. "Ik heb al heel veel onderscheidingen gehad, behalve de Knoergoeie. En dat gaat dan toch aan je knagen..."

[image=85293][image=85291][image=85292]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant