Afbeelding

Groot feest tijdens zittingen

Carnaval 49 keer gelezen
UDEN – In een vol Tenniscentrum genoten vele Udenaren van de pronkzittingen van Carnavalsstichting De Knoerissen. Met gevarieerde acts was het weer een mooi feest.

[image=85295]

Iets over achten werden alle Knoerissen en Mienekes verwelkomd. Traditiegetrouw bracht slagwerkgroep Harmonie de Eendracht de bezoekers in een feestelijke sfeer. De nieuwe Prins Porcellus XLIV Rob Ketelaars was duidelijk onder de indruk van het grote publiek. “Ik heb thuis een speech gemaakt, maar daar klopt nou al geen zak meer van!” Hij kreeg met zijn droge humor de lachers op zijn hand. “Mijn moeder zei: je kunt helemaal geen prins worden, want we gaan op vakantie met carnaval!”
Op de zittingsavonden waren drie tonproaters uitgenodigd. Jan Strik trapte af met zijn buut ‘Jan Tap’ waarin hij een kastelein speelde. Er werd goed gelachen bij deze man uit Someren. De Udense tonproater Maarten Prinssen nam Uden flink op de hak. Ook werd het duidelijk wie de wisselbokaal van Uden on Ice had gestolen. “Vur da gullie men de Theo Maassen van Uje goat noemen breng ik um wel netjes terug noar de Looney’s”, beloofde Prinssen aan het publiek dat zichtbaar genoot. De derde tonproater was de Udense Kitty Goverde, winnares van allerlei kampioenschappen in de regio. Haar buut ‘Prutske: Skool is ok nie alles’ zorgde voor hard gelach.
Tussendoor zorgden de Dansgarde en de Hofkapel voor spetterende optredens. Ook de Snabbelaars waren dit jaar weer aanwezig. Gehuld in enkel tonnen kwamen ze op. “De financiële crisis is ook niet aan ons voorbijgegaan, dus daarom hebben we gruwelijk weinig op het lijf!” Met originele liedjes hadden de Snabbelaars ook dit jaar weer succes.
De bezoekers kwamen echt los bij de act van de Oud-Prinsen. Met hun variatie op het programma Top Pop traden de Oud-Prinsen op met nummers als ‘Kom van dat dak af’, ‘YMCA’ en ‘I was made for loving you’. De finale werd verzorgd door Lesley Williams. De zittingen waren weer een succes en het carnaval werd feestelijk ingeluid.

[image=85299][image=85298][image=85296][image=85294]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant