Afbeelding

Volkelse zittingen van zeer hoog niveau

Carnaval 70 keer gelezen
VOLKEL - De eigenheimerszittingen van carnavalsvereniging De Piepers, die dit jaar haar 44-jarig bestaan viert, waren van een zeer hoog niveau. Vier avonden was het van de eerste tot aan de laatste minuut genieten in de Pieperkuil in Volkel. Prins Frans d’n Derde was hoofdrolspeler met bijdragen aan maar liefst 4 optredens.

[image=85326]

De Volkelse artiesten hadden alles tot in de puntjes voorbereid en kregen het publiek geheel op de hand onder toeziend oog van presentator Geert Ebbers en artiestenbegeleiders Klaar en Klaartje. Het publiek, de Raad van 11 en Prins Frans d’n Derde, die op muziek van De Blues Chips Brothers zijn entree in de Pieperzaal maakte, werden getrakteerd op een afwisselende avond. Het programma voorzag in zang en muziek door Frank vd Elzen, Ria Toonen en Stamppot. Dansoptredens waren er van Rösti Depp en de Dansgarde van De Piepers en vanuit de ton spraken Joop de Jogger en Nelleke van de Môtsehei de Piepers en Pieperinnekes toe. Nelleke verraste Burgemeester Kersten met een persoonlijk gedicht en een mand met 44 aardappels.
[image=85325][image=85323]
Daarnaast werden stukjes opgevoerd door Aardappel Anders, de vrouwen van de raad, met ‘So you wanne be a Dansmarieke’, de Pieperstomers, die vanuit de Nijmeegse 4-daagse een sketch opvoerden en de Zetters (ex-prinsen), die middels een fancy fair oude tijden lieten herleven. [image=85318]
De slotact was van Puree met Worst, de groep waarmee Prins Frans al meer dan 20 jaar op het podium staat. Zij vertolkten een blijspel vanuit een poppenwinkel, met bekende artiesten zoals Michael Jackson en Prince. Als afsluiter volgde een optreden van Frans en zijn broer Jan als “de Blues Prins Brothers”![image=85322]
Hofkapel De Durschieters zorgde voor de muzikale begeleiding van de artiesten van en naar het podium en voor ondersteuning van de gezellige sfeer. De organisatie was in handen van de Zittingscommissie en vele vrijwilligers. De ruim 1000 bezoekers van de Zittingen waren er getuige van dat met de tomeloze inzet van bovenstaande mensen een klein dorp groots kan zijn!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant