Afbeelding

'Veertig procent korting was niet genoeg'

Politie 91 keer gelezen
UDEN – “Blijkbaar was 40 procent korting nóg niet genoeg”, zegt bedrijfsleider Maurice Fransdonk van de beddenzaak Romantovich. Hij spot er een beetje mee, maar de inbraak die maandagnacht is gepleegd in zijn zaak is alles behalve grappig. De daders zijn doelgericht bezig geweest en hebben twee bedden ter waarde van een ton op spectaculaire wijze mee genomen. Samen met linnengoed en kussens is de buit nog groter. Los van de schade aan het gebouw, want de daders hebben ook nog vier gaten in de stalen wanden geknipt.

[image=85725]

De inbrekers zijn op een smalle balustrade geklommen en maakten eerst een gat in de wand op de eerste verdieping aan de voorzijde. Toen toen ze erachter kwamen dat ze nog niet in het gedeelte waren waar de dure Hästens bedden stonden, hebben ze een stuk verderop nog een gat in de wand van de showroom geknipt. Daardoor wisten ze volgens Fransdonk ook precies de sensoren van het alarm te omzeilen. ,,Vervolgens zijn ze door de 5000 vierkante meter grote showroom gelopen naar de plek waar de bedden van respectievelijk 60.000 euro en 40.000 euro stonden. Ze kenden blijkbaar de weg. De recherche heeft voetsporen en vingerafdrukken opgenomen voor onderzoek.” De bedrijfsleider denkt dat de inbrekers toch zijn gestoord of de vrachtwagen was te klein, maar er stonden nog voor een kleine ton aan spullen klaar om mee te nemen. Die zijn wel versleept van hun plek, maar niet meegenomen.
Om de grote bedden, met in totaal vijf ligplaatsen, naar buiten te krijgen, werd aan de achterzijde een gat van ongeveer twee maal een meter in de wand gemaakt. De showroom ligt op de tweede verdieping dus de bedden zijn met een liftsysteem in een vrachtwagen gezet. Aangezien in dezelfde nacht bij het magazijn van Van Oort Interieurs aan de Loopkantstraat een vrachtwagen is gestolen, vermoedt de politie dat die mogelijk bij de inbraak is gebruikt. De politie heeft de zaak in onderzoek.
[image=85723]
[image=85724]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant