Afbeelding

Sterren.nl zorgt voor vroege carnaval

Carnaval 42 keer gelezen
ZEELAND - De carnaval is vroeg begonnen dit jaar! In zaal Ambianz in Zeeland werd dinsdagavond in ieder geval een ouderwets carnavalsfeest gehouden. Onder aanvoering van diverse Nederlandstalige artiesten ging het dak eraf. De carnavalsverenigingen uit Uden, Veghel en Schaijk waren daar getuige van.

[image=85736]

Verantwoordelijk voor het vroege feestje was Tros Sterren.nl. In de Spiegelzaal van Ambianz worden drie carnavalafleveringen van ieder 25 minuten opgenomen voor het tv-kanaal, dat het vaderlandse lied hoog in het vaandel heeft staan. Op de bühne van de feestelijk versierde zaal verschijnen onder meer de Gebroeders Ko, De Deurzakkers, het Feestteam, de Kroegbazen, Rob van Daal, De Zware Jongens, de Twee Pinten, Eric Dikeb en Arie Ribbens. Alle optredens worden vastgelegd door vier camera's. Eén van de Prinsen Carnaval opent elke uitzending. Daarbij worden ze even aan de tand gevoeld door presentator Johan Vlemmix. Af en toe moet er een stukje over worden gedaan, maar er zit vaart in het programma. In korte tijd rolt de ene na de andere carnavalshit door de zaal, die vol staat met hossende mensen. Medewerkers van Sterren.nl gooien voortdurende vele kilo's confetti over de feestvierders heen.
Kraker na kraker
"Een gezellige avond, die we tot vorige week niet in onze activiteitenagenda hadden staan", zo constateert Edwin van den Boom, voorzitter van c.v. De Kuussegatters uit Veghel. "Alles is in een zeer korte tijd geregeld. Het is maar een gewone dinsdagavond, maar toch staan we hier mooi met een man of zestig. Dit is echt een leuk opwarmertje voor de carnaval." De sfeer is inderdaad uitstekend en alle aanwezigen hebben zichtbaar plezier. "Je bent met alleen maar gelijkgestemden, er klinkt kraker na kraker, je komt op tv en er is volop bier. Wat wil je als carnavalsliefhebber nog meer", somt een kleurrijk uitgedoste dame op. "Voor mij is carnaval 2009 prima van start gegaan. Het kan eigenlijk niet meer kapot!"
Als tegen elven Arie Ribbens zijn bekende hit 'Brabantse Nachten' de zaal inslingert gaat iedereen nog een keer lekker los. Na enkele noten te hebben gezongen staat het podium al vol met dansende mensen. De productieleiding van Sterren.nl ziet het met een lach aan. Het moeten wel drie vrolijke uitzendingen worden. Dat kan niet anders.

Het resultaat is vanaf vrijdag 20 februari iedere dag tijdens de carnaval te zien op Sterren.nl. Het programma wordt voortdurend herhaald. Daarnaast wordt er zaterdag 21 februari een compilatie uitgezonden bij de TROS op Nederland 1.

Kijk voor een complete en feestelijke fotoreportage op klikfotos.nl

[image=85733]

[image=85734]

[image=85735]

[image=85737]

[image=85738]

[image=85739]

[image=85740]

[image=85741]

[image=85744]

[image=85745]

[image=85746]

[image=85747]

[image=85748]

[image=85749]

[image=85750]

[image=85751]

[image=85752]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant