Afbeelding

Vier specialisten onder een dak

Algemeen 44 keer gelezen
UDEN – Onder het dak van SBO de Tandem zijn momenteel vier instellingen gevestigd. Op 12 februari vindt er een inloopmiddag plaats bij SBO de Tandem in Uden. Deze middag is bedoeld om mensen kennis te laten maken en te informeren over de vier specialisten. “Wij geven zorg aan een kind dat net iets extra’s nodig heeft.”

[image=85917]

De Speciale School voor basisonderwijs zit natuurlijk zelf in het gebouw. Daarnaast is diagnose-en behandelgroep ’t Kwetternest voor kinderen met spraaktaal-stoornissen hier gevestigd sinds november 2008. “Voor de juiste zorg moesten mensen uit Uden en omstreken ver rijden. Ook wordt Uden echt een centrum in de regio, onder andere merkbaar door de vestiging van het nieuwe ziekenhuis”, aldus Jolanda Schoenmakers, behandelcoördinator van ’t Kwetternest. Ook Monique van den Heuvel (kinderoefentherapie Cesar en psychomotorische kindertherapie) en Herlaarhof (centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie met name dyslexie) zitten in het gebouw van De Tandem. “Wij hebben dus een breed aanbod voor de zorg van kinderen die net iets extra’s nodig hebben. We hebben de behoefte om dit aan Uden te presenteren en daarvoor is een inloopmiddag erg geschikt”, aldus Theo van Dooren, directeur van SBO de Tandem.
Op 12 februari zijn er vier kraampjes van de verschillende instellingen. Mensen kunnen informatie en tips krijgen. Ook worden er rondleidingen gegeven langs de verschillende behandelruimtes. “Deze middag is niet alleen bedoeld voor belangstellende ouders, maar ook voor deskundigen op het gebied van jeugdhulpverlening, zoals logopedisten en peuterspeelzaalleidsters”, vertelt Van Dooren. Hij wil nog even duidelijk maken dat de verschillende instellingen niet alleen ten goede komen aan het onderwijsaanbod van De Tandem. Ze bieden hun diensten ook aan andere cliënten aan. “Maar we proberen onze kennis te delen”, zegt Schoenmakers. Van Dooren voegt nog toe: “Er wordt hard aan de weg getimmerd. Uden mag weten dat hier vier specialisten onder een dak zitten.”
De inloopmiddag vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in het gebouw van De Tandem aan de Ereprijsstraat 1 in Uden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant