Afbeelding

Eerste Keurmerk Veilige School bij De Meent

Algemeen 12 keer gelezen
UDEN – In de grote hal van Openbare Basisschool De Meent heeft burgemeester Joke Kersten woensdagochtend het eerste Keurmerk Veilige School onthuld. Dit keurmerk van adviesbureau Public Safety laat zien dat de zaken rondom veiligheid op scholen op orde zijn.

[image=85918]

Burgemeester Kersten werd bij De Meent verwelkomd door twee mannen van de Security. Zij wilden van de burgemeester weten wat zij kwam doen. “Ik mag hier een bordje komen ophangen”, aldus Kersten. Maar de mannen van de Security wilden wel even zien of ze écht de burgemeester was! Ze liet haar ambtsketen zien en daarna mocht ze eindelijk naar binnen!
In de hal waren de kleuterklassen aanwezig om het officiële moment bij te wonen. De burgemeester legde eerst nog wat uit aan de luisterende kinderen. “Weten jullie waarvoor een ambtsketen is? Die doe ik om bij heel belangrijke momenten en het Keurmerk Veilige School is super belangrijk. Een plek waar kinderen zijn, moet veilig zijn.”
Er werden ook nog vragen aan de kinderen gesteld over veiligheid. “Waarom doet jullie juf iedere avond de deuren van de school op slot?”, vroeg iemand van Public Safety. “Zodat er geen boeven binnenkomen”, riep een meisje. De kinderen hadden het allemaal goed begrepen. Daarna werd het Keurmerk onthuld door de burgemeester en klassenassistent Niels Swinkels, die zich verkleed had als burgemeester.
De gemeente Uden heeft in samenwerking met het adviesbureau Public Safety en de betrokken schoolbesturen eind 2008 een scan laten uitvoeren naar de veiligheidsmaatregelen op Udense scholen. Met een objectief keurmerk van Public Safety is aantoonbaar voor ouders, schoolbesturen en de gemeente dat de zaken op orde zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant