Afbeelding

Erp en Berghem moeten eindelijk presteren

Voetbal 3 keer gelezen
UDEN - Ook zondag weer een beperkt inhaalprogramma in de 3e Klasse D. De wedstrijden die op de rol staan: Mierlo Hout - Erp, Nulandia - Boskant en Berghem Sport - HVV Helmond. Voor Berghem Sport en Erp is het zaak weer eens een positief resultaat te behalen.

[image=86159]

Erp
RKVV Erp is de laatste jaren goed bezig. Van een 4e Klasser die af en toe promoveerde maar meteen weer terug kelderde leek men uit te groeien tot een club met de potentie nog verder te komen. Een jaar geleden stonden de Erpenaren trots bovenaan in de 3e Klasse, met een elftal dat uitstekend voetbalde en nog jong was. Al in de 2e seizoenshelft kwam er vervolgens de klad in (spelers minder fit, drie punten in mindering etc) maar een nieuw jaar bracht logischerwijs weer de bekende schone lei. Maar tot nu toe wil het nog steeds niet echt lopen. Nadat de herfst zich kenmerkte door wisselvalligheid lijkt nu de spiraal naar beneden structureel te zijn. Hopelijk is dit van tijdelijke aard want Erp moet in deze klasse zeker in het 'linkerrijtje' kunnen spelen. Uiteraard waren er vele blessures die als excuus kunnen worden aangevoerd maar volgens de supporters van Erp is er de laatste tijd ook een soort van deken over de ploeg komen te hangen. Zaak dus voor Ton van Dijk, volgend jaar beginnend aan zijn 5e seizoen op D'n Uil, en zijn mannen om weer de weg naar boven te vinden want een nieuwe nederlaag bij Mierlo Hout wil zeggen dat er voorlopig tegen degradatie moet worden gestreden.

[image=86160]

Berghem Sport
In Berghem lukt het superfanaat Ad Peeters maar niet om zijn mannen echt aan de slag te krijgen. Op een of andere manier slaat de immer brandende vonk in Peeters zelf maar niet over naar zijn spelers. De Berghemmers staan in de gevarenzone en hebben dus ook nood aan een volle driepunter. Zondag komt titelpretendent HVV Helmond naar Berghem, geen makkelijke opgave dus voor de gastheren maar niets is onmogelijk in deze klasse waarin de krachtsverschillen relatief gering zijn en blijven. Overigens werd onlangs bekend dat die andere club uit Helmond, Rood Wit'62, ondanks het lijstaanvoerdersschap per direct afscheid nam van trainer Juan Bonilla. Zijn taken worden inmiddels waargenomen door de ervaren voetballer Tonnie van de Wetering (overgekomen van Dijkse Boys).

[image=86162]

[image=86161]

Nulandia
Nulandia staat er een stuk beter voor. De mannen van Gaby Kuijpers ontvangen zondag laagvlieger Boskant wat dus eigenlijk een winstpartij moet worden. Nulandia lijkt de aangewezen club uit deze regio om het HVV en Rood Wit'62 nog lastig te gaan maken. Heeswijk en Herpinia zitten uiteraard ook nog op het vinkentouw. Nulandia presteert gewoon goed. Uiteraard dankzij Kuijpers die altijd zijn teams verzorgd en fanatiek laat voetballen maar ook door de club Nulandia waar overduidelijk een goede structuur is neergezet.

Programma voor zondag
08-02-2009 14:30 Mierlo Hout - Erp
08-02-2009 14:30 Nulandia - Boskant
08-02-2009 14:30 Berghem Sport - HVV Helmond
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant