Afbeelding

Lena van Zutphen Sportvrijwilligster van het Jaar

Algemeen 50 keer gelezen
VEGHEL – De Veghelse Lena van Zutphen is vrijdagavond uitgeroepen tot sportvrijwilligster van het jaar! Dat gebeurde tijdens de huldiging van alle nationale en internationale sportkampioenen uit de gemeente Veghel. Van Zutphen verdiende de titel door haar jarenlange inzet voor Paardensportvereniging St. Lambertus in Veghel.

[image=86171]

Lena van Zutphen is al zo’n 30 jaar lid van St. Lambertus. Ze begon destijds als secretaresse van PC Easy Riders. In de beginjaren bij de St. Lambertus was Lena met haar het hele gezin lid; de vijf kinderen van Lena en Harry hebben toen ze klein waren allemaal pony gereden en Harry stond in het veld altijd klaar voor de ruitertjes.
In de loop der jaren heeft Lena allerlei taken op zich genomen en ze is dan ook behoorlijk onmisbaar geworden! Ze opent de poort op oefenavonden, vergaderingen en feesten, zet koffie en zorgt voor wat lekkers. Tijdens de ponyspeeldag is zij beheerder van de kas. Veel tijd gaat ook zitten in het maken (!) en wassen van clubkleding. Met dat laatste is ze nu nog steeds iedere week erg druk. Omdat ze een mooi handschrift heeft en zo goed kan hoofdrekenen, is ze binnen de Kring Uden jarenlang actief geweest op het wedstrijdsecretariaat. Ze telde daar op één dag honderden startcoupons en zorgde dat de uitslagen op de juiste volgorde stonden. Lena houdt van schrijven en hield dan ook alle resultaten van de leden bij in een schrift. Ook wist ze altijd precies hoe laat en in welke ring ruiters moesten rijden. Bekend zijn de handgeschreven briefjes, die op de laatste oefenavond voor de wedstrijd werden uitgedeeld.In 2007 werd Lena al uitgeroepen tot erelid van PSV St. Lambertus. Met de nieuwe titel, Sportvrijwilligster van het Jaar, is ze eveneens zeer verheugd.

[image=86170]

[image=86172]

[image=86173]

[image=86174]

[image=86175]

[image=86176]

[image=86177]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant