Afbeelding

Markant plaatst vangnet boven orkestbak

Opmerkelijk 123 keer gelezen
UDEN - Het zit er al een tijdje aan te komen in de theaterwereld: het verplichte vangnet boven de orkestbak van schouwburgen in Nederland. Theater Markant is er op tijd bij en begint deze week met de voorbereidingen voor de plaatsing van het net.

Het was uitgebreid in het nieuws 2 jaar geleden: Jim Bakkum en Bettina Holwerda raken gewond als de auto die in de musical 'Grease' in de schouwburg in Almere gebruikt wordt, de orkestbak inrijdt. Een akelig ongeval en het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Een aantal jaren geleden overleed er al een danser door een val in de orkestbak in Het Muziektheater in Amsterdam.

De arbeidsinspectie heeft reeds aangekondigd dat het vangnet boven de orkestbak verplicht zal worden. Dolf de Mooy (Hoofd Techniek bij Theater Markant): ,,Ondertussen ben je als werkgever wel verantwoordelijk en aansprakelijk voor de arbeidsomstandigheden van je werknemers en artiesten. Wij kiezen er voor om het vangnet deze week nog te laten inmeten en dan hopen we over een aantal weken het net tot onze beschikking te hebben."

[image=86153]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant