Afbeelding

Remco Snoep kan het niet laten

Voetbal 138 keer gelezen
UDEN – Remco Snoep (38) scoorde bij elke club die hem binnenhaalde. Zijn handelsmerk is het maken van doelpunten. Bij zijn stamclub FC Uden was hij inmiddels gestopt met actief voetbal. Sportief gezien liepen de zaken niet zoals trainer André Verhoeven wellicht zou wensen. Dan maak je gebruik van de beste optie: Batman Remco, doelpunten verzekert.

Door Peter Kuijpers

[image=86377]

Mentaliteitscrises
Hij was al anderhalf jaar geleden gestopt. Bekleedt enkele bestuurlijke functies bij de club naar zijn hart. Is voorzitter van de sponsorcommissie en fluistert nog wat in bij de technische commissie. Een paar taken van Remco Snoep bij die andere Udense club. FC Uden staat op een bescheiden negende plek. Veel te laag, getoetst aan het spelerspotentieel en de idealen van de club. De scores bleven uit en het vertrouwen zakte weg. Dan is de weg naar de doelpuntenmachine Snoep heel kort. Remco Snoep: “Ja, dat kun je wel zeggen. Wat een eer toch ha ha. Nee, de reden dat ik weer ben begonnen is, ik stel het heel cru: de instelling en mentaliteitscrises de kop in te drukken. Ik wil die jonge garde lekker op sleeptouw gaan nemen. Ik hoop dat mijn (eventuele) doelpunten en enthousiasme een positieve kick zijn voor de groep.”

[image=86378]

Herstelde beenbreuk
Snoep trainde voorheen incidenteel, speelde soms met het tweede om een gaatje op te vullen zoals hij dat zegt. Komend seizoen wordt de Udenaar assistent van trainer André Verhoeven. Dit jaar wordt het nog een half seizoen voetballen in de punt van de Udense aanval. Snoep: “Ik voelde me toch wel gevleid toen ze me vroegen. En voor mijn club ga ik dat zeker doen. Het gaat ook lekker. Ik heb nagenoeg geen last meer van mijn herstelde beenbreuk en scoor weer. In alle oefenwedstrijden is me dat nog gelukt. Eigenlijk is het toch wel veelzeggend voor de club dat ik na een lange inactieve periode zo weer mee draai. Anderzijds moet ik ook niet te bescheiden doen. Ik heb lang in de top van het amateurvoetbal gespeeld en bij al die clubs prikte ik ze binnen. Dan vind ik het niet gek dat mijn club me dan weer op voetbalschoenen wil zien. “

[image=16896]
Foto: Peter Kuijpers

Ruwaard
De grillige winter speelt, zoals elke club, ook FC Uden parten. Zondag staat het thuisduel tegen SDDL op de rol, maar wat zegt het? Wat Remco Snoep betreft mag het beginnen. De scorende eminentie lijkt meer dan ooit klaar voor een rentree. “We willen proberen toch wat hoger te eindigen als we nu staan. Iedereen kan in deze klasse van elkaar winnen en verliezen. Een ploeg als vorig seizoen Ruwaard zit er nu niet bij. Ik heb er het volste vertrouwen in. Het lukt me nog lekker en geeft me veel voldoening. En onthoud dit: iets wat je een aap eenmaal leert vergeet-ie nooit meer.” Getekend Remco Snoep, targetspits bij FC Uden.

Clubs: FC Uden, UDI'19, Blauw Geel'38, JVC-Cuijk en FC Uden
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant