Afbeelding

’Er Kluunt ’n paard op m’n voet’

Algemeen 35 keer gelezen
OSS – Vrouw slaat paard. Deze gebeurtenis lijkt thuis te horen op een schaaktoernooi, maar vond echter zondag plaats tijdens het carnavaleske evenement Klunen in Oss. Een bezoekster van het Klunen ging een politiepaard en haar berijdster te lijf: het dier zou op haar voet hebben gestaan. Ook een agent en een beveiliger kregen klappen. Zes mensen werden aangehouden. Desondanks spreken de Stichting Klunen en ziekenhuis Bernhoven van een geslaagd evenement.

[image=86257][image=86256]

Duizenden mensen kwamen zondag naar de Osse binnenstad voor het Klunen. ”We denken dat er 2.800 mensen waren”, zegt Laura Angenendt van de Stichting Klunen. “Er waren dit keer minder kroegen geopend, waardoor iedereen over twaalf cafés verspreid zat.” Het thema van Klunen was dit jaar ’Niks mis met fris’. Deelnemers moesten minimaal zestien jaar zijn om een Kluunkaart te krijgen. Angenendt: ”Het belangrijkste is dat we geen jongeren onder de zestien jaar hebben gezien. Die moeten nog even bij moeders blijven, voordat ze mee mogen doen.” Angenendt verwacht dat het Klunen volgend jaar een vervolg krijgt. ”De ruime meerderheid heeft bewezen dat Oss ontzettend goed kan klunen.”

[image=86255][image=86254]

Jongeren
Daar waar vorig jaar verschillende comazuipende jongeren zich bij de Eerste Hulp moesten melden na het Klunen, was het dit jaar rustig. Dat meldt woordvoerder Karin Wijnen van ziekenhuis Bernhoven. ”We hebben één iemand binnen gehad, maar dat kwam door een valpartij tijdens het Klunen. Vorig jaar was het extreem en vroegen we ons echt af wat er aan de hand was. Dit jaar werd iedereen goed ingelicht. We zijn te spreken over de voorbereiding.” De gemeente Oss wil eerst de evaluatie afwachten en geeft daarna pas duidelijkheid over de toekomst van het evenement.
Foto's: Hans van der Poel
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant