Afbeelding

Udens College zet deuren open

Onderwijs 19 keer gelezen
UDEN - Het Udens College houdt op zaterdag 14 februari de jaarlijke open dag op de locaties aan Kleinveld en Schepenhoek. De open dag is met name bedoeld voor leerlingen van groep 8 en hun ouders, maar ook andere doorstromers en geïnteresseerden zijn welkom.

[image=86573]

De open dag van het Udens College is altijd een feest voor aanstaande leerlingen. Er is niet alleen veel te zien maar vooral ook veel te doen. Van 10.30 tot 14.30 uur kan iedereen terecht op de locaties Kleinveld (vmbo) en Schepenhoek (havo-vwo). De school laat onder meer zien en voelen waarom het Udens College landelijk zo goed scoort. Goed? Nee, excellent zelfs! Dat bleek uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier.

VM2
Het Udens College is ook vernieuwend. Zo is de school op de sector vmbo gestart met het zogeheten VM2-traject. Sector-directeur Ger de Bruin legt uit wat dat inhoudt. “We zijn gestart met een experiment dat gericht is om voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. Nu zie je dat verschijnsel meer in de Randstad dan bij ons, maar toch. VM2 staat voor twee jaar mbo-opleiding, aansluitend op de vierjarige vmbo-opleiding. In samenwerking met ROC de Leijgraaf. Het voordeel is dat de leerlingen op dezelfde locatie blijven, met dezelfde docenten. Het is dus vertrouwd. Meteen na de vmbo-opleiding beginnen de leerlingen met 12 weken stage. Ze verdienen dus al meteen wat geld. Daarna begint weer het onderwijs in de eigen omgeving. De leerstof sluit aan bij hun belevingswereld. Zo maken ze bijvoorbeeld een brommertje en een pompauto. Zo krijgen ze toch de vaardigheden. Van de leerlingen die nu meedoen aan deze pilot, zijn de ouders erg tevreden. Het voordeel voor de leerlingen is ook dat ze twee jaar doorleren en vervolgens ook een startkwalificatie hebben. Die heb je nodig om te werken. Alleen met een vmbo-diploma kun je niet veel. En we doen méér. Zoals loopbaan leren en loopbaan oriëntatie. Zo proberen we steeds te verbeteren.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant