Afbeelding

Veghelaar betrapt bij stelen boek

Column 33 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Laat nou voor de lol deze weekkrant éven voor wat hij is, beste lezer, zwengel je computer aan en sla op kliknieuws.nl de pagina van vandaag open. Ik voorspel, je schrikt je rot. Udense boomterroristen, Nulandse taxivernielers en Schijndelse benzinedieven bepalen het nieuws van de dag. Niks geen stukje over een lief flierefluiterig bloemenmeisje dat met haar gedichtje een prijs wint of zoiets, nee, het zijn de criminelen die de klok (en de medemens) slaan. Bedrijven stuiten in hun magazijnen steeds vaker op producten die er niet meer zijn en al die berichten over cocaïne, het komt onderhand mijn neus uit. Ik zal hieronder alvast drie berichten van morgen plaatsen, dan kun je de computer een dagje uitlaten. Komen ze:

-In Den Bosch is een Cuijkse parkeerwachter voor het verduisteren van parkeergeld veroordeeld tot een boete van 36.000 euro. Op de rechtbank zullen ze tot eind februari bezig zijn met het tellen van het reeds betaalde geld.
-In Maasdonk is de eerste politiehond gepresenteerd die undercover gaat werken. Het betreft een herdershond geknipt als poedel.
-Oss wordt geteisterd door een zogenaamde “Jehova Angel”. Deze bijzondere kruising tussen een Hell’s Angel en een jehovagetuige draagt een boekentas en rijdt bij voorkeur de motor ver de tuin in. Hij belt dan aan en wil dan een exemplaar van De Wachttoren ruilen tegen een krat bier.

Tja, ik wil niet paniekerig doen … maar het gaat dus echt de verkeerde kant op. Met als dieptepunt de bedreigde ziekenbroeders en de achtervolgde ambulance, van de week in Uden. “Ach”, zei mijn tante Grada uit Haps: “Ik heb indertijd in Uden zo vaak een ambulance gevolgd. Die sirene lijkt ook zo op de ijscoman”. Mijn tante wil ook niet geloven dat de straten steeds onveiliger worden ’s avonds. “Gaan we de straat nou de schuld geven … het zijn die criminelen, die worden steeds brutaler! Iedere week wordt mijn huisvuil gestolen door twee mannen achterop een truck. Laat de politie die lui nou ’s oppakken!?”

Maar er is nog hoop! En wel in Veghel. In een winkel aan de Molenwieken is daar een 41-jarige man betrapt op diefstal …van één boek! Nee, geen lading MP3spelers of mobiele telefoons …. maar een boek! Of het hier ging om de diefstal van het afvalboek van Erika Terpstra weet ik niet, maar het geeft mij in ieder geval wel vertrouwen. Want Obama zei het vorige week nog: Verandering begint bij kennis. Dus hopelijk kunnen we over 25 jaar zeggen: “Veghel was de ommekeer …met een boek.”

Een flierefluiterig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant