Afbeelding

Veghelse tweeling (10) in Spion van Oranje

Column 35 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83645]

Op de foto zien ze er uit als de twee onechte zoontjes van Theo en Thea, je weet wel die minkukels met die gekke tandjes. Maar in werkelijkheid zijn het Rob en Bart van Nuland, de Veghelse topacteurs uit de nieuwe film Spion van Oranje. Ja, nou hoor ik je denken: “Jakkus griebel, een Nederlandse film? Ideaal voor in het vliegtuig want daar heb je de kotszakken bij de hand”.
Toegegeven, in een ver verleden hadden alle Nederlandse films een happy end, althans je was blij als het zaallicht weer aan ging. Een product van eigen bodem betekende steevast een half uur genieten verpakt in een rolprent van vier en een half uur. Saaier dan saai! Een hele dag meelopen met een verkeersbrigadier in Mook was spannender. Nee, dan nog liever een rechtstreeks verslag van de Osse voorleeskampioenschappen. En het was allemaal zo amateuristisch wat er uit ons kikkerlandje op het scherm verscheen. Had een acteur voor zijn rol zijn baard laten groeien … dan leek hij nóg opgeplakt. En geen hond kwam kijken. Toen bekend werd dat Osama Bin Laden zich op een plek bevond waar verder niemand was, is de politie de bioscopen waar Hollandse films draaiden in de gaten gaan houden. Het was armoe troef. “Hebt U Costa 1. gemist? Dan krijgt U NU de kans om ook het vervolg … Costa 2. te missen!!”

Maar Spion van Oranje is andere koek. Ik heb de film nog niet gezien maar kijk naar die foto van de Veghelse tweeling en je weet; dit wordt een hit! De actiekomedie gaat over de terrorist Bruno die Nederland wil vernietigen. Zijn tweelingbroer, de onhandige couturier Francois moet dat voorkomen. Paul de Leeuw speelt beiden hoofdrollen, maar dat is uiteraard geen succes. Want hij ís helemaal geen tweeling. Logisch.
-Van garnalenpellen ga je niet dood, je ruikt alleen maar zo.
-De meeste boksers hebben helemaal geen kans op een hersenbeschadiging.
-Als een chinees zit te schijten zie je dat niet aan zijn gezicht.
En een tweeling laat je spelen door een tweeling. Natuurlijk, Rob en Bart zijn al hun hele leven professionele tweelingspelers. Nogmaals, ik heb nog niets gezien maar neem maar van mij aan, die jongens spelen de sterren van de hemel als de jonge Bruno en Francois, want ze ZIJN het! Daar kan geen Paul de Leeuw tegenop. Al schreeuwt hij dubbel zo hard.

Een happy weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk






Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant