NA VIER KEER AFGELAST SPEELT FC UDEN EINDELIJK TEGEN SDDL.

Algemeen 23 keer gelezen
Vijf keer stond de wedstrijd al eerder op de rol, vier keer speelden de weergoden niet mee. Gisteren waren er twijfels maar zowel de consul en de scheidsrechter vonden dat er gevoetbald mocht worden. En zo geschiedde. De spelers hadden er zin in, de laatste competitiewedstrijd dateerde van begin december, daarna was het de winterstop of de weersomstandigheden die regelmatig voetbal in de weg stonden. FC Uden had enkele goede oefenpartijen in de benen, dus trappelend stond het team van trainer André Verhoeven te wachten op het eerste fluitsignaal. Nadat FC Uden de eerste tien minuten tevergeefs er alles aan deed om een snelle openingstreffer te forceren, begon SDDL zich te herpakken en kroop uit hun schulp. De strijd werd evenwichtiger en een mooie voetbalmiddag leek in het verschiet. Jammer dat de scheidsrechter aan het einde van de wedstrijd drie rode en vele gele kaarten op het wedstrijdformulier moest zetten. De wedstrijd was er in elk geval niet naar. Er waren nauwelijks harde overtredingen die zo bestraft hadden moeten worden. De rapporteur die de jonge scheidsrechter moest beoordelen zal wel de juiste bewoording vinden om de zaken te noteren over zijn waarnemingen. Natuurlijk schiet je daar als club niets mee op, zowel FC Uden als SDDL vonden de kaarten zwaar overtrokken. De wedstrijd was pittig over en weer maar nooit gemeen of unfair. Er ontstonden vele kansen maar het lukt geen van beide ploegen om te scoren. de enige treffer voor SDDL werd terecht afgekeurd wegens buitenspel en hands. Verder hield Bram Rijkers het FC Udendoel netjes schoon. Man of the match Bart van Beek moest helaas voortijdig met rood de kleedkamer opzoeken nadat de arbiter een overtreding dacht te zien. Met tien tegen tien werd de wedstrijd voortgezet, want er was net van te voren een speler van SDDL met rood weggestuurd. Met rust was de stand 0-0.
Na de rust werd Bert van Summeren vervangen door Elias Ram, zijn broer Samuel had de reeds de geblesseerde Stephan Cleveringa vervangen. Het tempo ging omhoog en er kwam meer actie. Helaas hield de verdediging stand en bleef de eindstand 0-0. [image=86878] Jammer dat bij eenzelfde overtreding op Elias Ram, waar een FC Udenspeler rood kreeg de scheidsrechter dit keer geen overtreding zag. Toen Elias hierover reclameerde en enkele krachttermen uitte kreeg hij onnodig rood. De komende weken zullen we de creativiteit van Elias op het veld moeten missen.