Afbeelding

Klaas Wels: OSS’20 won dik verdiend

Voetbal 13 keer gelezen
VEGHEL – De loopbaan van Klaas Wels (35) kent twee vastigheden: recht door zee en komt zelden terug op een genomen beslissing. Samen met goeroe Pieter Tuns reanimeerden zij het elftal van Best Vooruit. Vorig seizoen ontsnapt aan degradatie, nu afgetekend koploper. Al ging het zondag even mis. Een incident?

Door Peter Kuijpers + foto's

[image=86950]

Abrupt
De van geboorte Schijndelaar Klaas Wels heeft zich met zijn gezinnetje definitief in Veghel gevestigd. Speelde voetbal bij FC Den Bosch, Schijndel en Blauw Geel. Een sportieve carrière die getekend werd door onvoorstelbaar veel blessureleed. Echter steeds weer pepte hij zichzelf op en vocht terug. De spijkerharde verdediger vroeg God elke dag om vergeving om zijn manier van voetballen, maar was ook steenhard voor zichzelf. Soms tot het Spartaanse af. Stopte als trainer abrupt bij zijn voetballiefde Schijndel omdat er werd afgeweken van gemaakte afspraken. Verdween bij Festilent al na één jaar. Tot ongenoegen van de spelersgroep die Wels maar al te graag hadden behouden. Wels: “Met Festilent was niets mis. Alleen mijn visie op presteren en toekomst van de club strookte niet met die van het bestuur. Dat kan, maar dan moet je eerlijk zijn tegen jezelf en je conclusies trekken.”

Berg van ervaring
Best Vooruit, dat al eerder werkte met Wels als assistent van Pieter Tuns, bedacht zich geen moment en lijfde hem in naast Pieter Tuns. Wels: “Ik lees in de diverse media nog vaak dat voor mijn naam nog altijd het woord assistent staat. Ik maak me daar niet echt druk over, maar ik werk in Best op basis van gelijkheid met Pieter Tuns. Het komt misschien in het voetbal niet zoveel voor, maar hier bij Best Vooruit doen we het écht samen. Zelf houd ik me wat nadrukkelijker bezig met de trainingen en Pieter overkoepelt dat weer. Hij heeft een berg van ervaring. Onze samenwerking is perfect, daar is geen speld tussen te krijgen. En ach…we kennen elkaar al zolang.”

[image=86951]

Overspannen verwachtingen
Zondag kreeg de nog ongeslagen koploper uit Best een gevoelige tik. OSS’20 vertrok verdiend met drie punten van De Leemkuilen. Wels: “Daar ben ik heel duidelijk in: een verdiende overwinning. Wij waren geen moment onszelf. OSS’20 won verdiend. Wij stelden er veel te weinig tegenover en dat neem ik de ploeg ook kwalijk. Het is een gevoelige tik. Ik had als geen ander ook liever de komende carnaval wat prettiger ingegaan. Toch houd ik het vertrouwen en zie het als een incident. De competitie is nog lang. Pieter en ik zullen nog eens danig met het team rond de tafel gaan zitten. Deze nederlaag moet uit de hoofdjes. Maar dat gaat lukken. Er heersen in Best geen overspannen verwachtingen. Clubs als bijvoorbeeld Schijndel en JVC móéten presteren en dat bedoel ik beslist niet onaardig. Bij ons is dat anders en daar kunnen we ons voordeel mee doen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant