Afbeelding

Avond vol met presentaties

Onderwijs 107 keer gelezen
UDEN - Op het Udens College havo/vwo zijn de eindexamenleerlingen van 5havo en 6vwo de afgelopen maanden druk bezig geweest met het profielwerkstuk. Dit eindwerkstuk werd woensdagavond aan de ouders, leraren en andere belangstellenden gepresenteerd tijdens de profielwerkstukavond.

[image=87046]

Familie en vrienden van de examenleerlingen en andere belangstellenden konden ‘s avonds allerlei presentaties van de eindwerkstukken bijwonen in verschillende lokalen. Er kwamen heel wat onderwerpen voorbij, zoals ‘autodealers’, ‘jeugdsubculturen jaren ‘60’, ‘graffiti’, ‘chemoluminescentie’ (!) en ‘Shape Memory Alloys’.
De meeste leerlingen hadden een powerpoint voorbereid, maar er was ook ruimte voor meer creativiteit. Zo was er een lokaal omgetoverd tot een heuse catwalk. De leerlingen Carlijn Veraa en Floor Zijlemans hadden het onderwerp ‘mode in de 20e eeuw’ gekozen en lieten de mode uit de verschillende tijden zien door middel van modellen.
Er waren niet alleen presentaties, maar ook tentoonstellingen over bijvoorbeeld de schoonheidsidealen in Azië en Afrika.
De leerlingen leveren een papieren werkstuk in. De presentatie telt voor een gedeelte mee.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant