Afbeelding

Volkelse F-16's paraat voor onderschepping

Algemeen 5 keer gelezen
VOLKEL - Vliegbasis Volkel neemt van vrijdag 27 februari tot woensdag 20 mei de Quick Reaction Alert (QRA)-taak over van vliegbasis Leeuwarden. Gedurende deze periode staan twee F-16 gevechtsvliegtuigen 24 uur per dag, zeven dagen per week paraat om het Nederlandse luchtruim te beschermen.

[image=82750]

Binnen enkele minuten kunnen twee F-16's opstijgen om een ongeïdentificeerd toestel te onderscheppen. Na deze periode neemt vliegbasis Leeuwarden de QRA taak weer over tot de tweede week van juli. De QRA is een belangrijke taak die de Koninklijke Luchtmacht uitvoert in het kader van de nationale veiligheid.
De Koninklijke Luchtmacht voert de QRA-taak uit met F-16´s in nauwe samenwerking met het Air Operations Control Station (AOCS) in Nieuw Millingen. Wanneer de gevechtsleiding van het AOCS opmerkt dat een onbekend vliegtuig het Nederlandse luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken, worden de F-16’s van de QRA gealarmeerd om op te stijgen en het toestel te onderscheppen. De QRA taak wordt door de beide F-16 vliegbases van de Koninklijke Luchtmacht, Volkel en Leeuwarden, vervuld.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant