Afbeelding

Boeren blij met hulp natuurbeheer

Algemeen 4 keer gelezen
UDEN - De subsidie voor aanleg en onderhoud van natuur- en landschapsele-menten blijkt een succes in Noordoost Brabant. Agra-rische Natuurverenigingen De Maashorstboeren en Raamvallei zetten in 2008 bijna 350.000 euro om in agrarisch natuurbeheer.

[image=89493]

De veldcoördinatoren van ANV-Raamvallei Gerald Willemsen en zijn collega Judith van Doren van De Maashorstboeren zijn te spreken over het enthousiasme van de boeren. Veel bestaande poelen en hagen krijgen binnenkort een betaalde onderhoudsbeurt. Ook winnen nieuwe poelen, struweelhagen en hoogstamfruitbomen steeds meer terrein in het landschap van Horst en Raam.
Sinds eind 2007 kunnen grondeigenaren in het buitengebied de veldcoördinator van hun Agrarische Natuurvereniging inschakelen voor stimulering van natuurbeheer en ontwikkeling. Het gebied de Maashorst is samen met het Land van Cuijk de eerste regio waar het Groenblauw stimuleringskader van start ging. Gemeenten, provincie Noord-Brabant en het
waterschap financieren dit gezamenlijk. De regeling is opengesteld tot en met 2010.
De ANV’s hebben beide een veldloket van waaruit de coördinatoren Judith van Doren, tijdelijk vertegenwoordigd door Hein Hendrikx en Gerald Willemsen grondeigenaren en gebruikers begeleiden met de aanvragen voor natuur- en land-schapsbeheer.
[image=89494]




Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant