Afbeelding

Boerdonkse talenten in NK Tuinaanleg

Algemeen 13 keer gelezen
BOERDONK – In de Brabanthallen in Den Bosch start op 26 februari het tuinevenement TuinIdee. Daar worden ook de Nationale Kampioenschappen Tuinaanleg gehouden. Twee van de deelnemers zijn Geert van der Leemputten en Bart van Eerdt uit Boerdonk.
[image=89941]
Geert (21) en Bart (19) volgen beiden de hoveniersopleiding aan De Groene Campus (Helicon) in Helmond. Hun talent bleef in de school niet onopgemerkt en toen de beroepenwedstrijd in beeld kwam, werd het tweetal afgevaardigd naar de voorrondes. “Die wonnen we steeds verreweg,” vertelt Bart. In Den Bosch gaat het Boerdonkse duo de strijd aan met drie andere teams. Maar wel als favoriet: “Het zegt natuurlijk niet alles, maar van alle deelnemers hebben wij wel de hoogste scores op zak,” aldus Bart.
Tijdens de beurs werken de deelnemers gedurende een aantal uren aan de aanleg van een tuintje van 5 bij 5. Het ontwerp kregen zij vooraf. “Alles zit erin,” legt Bart uit: “een schutting, terras, vijver, bestrating, noem maar op. Het gaat erom dat je het ontwerp zo creatief mogelijk uitvoert. Maar ook je houding en manier van werken worden beoordeeld.” Geert en Bart hebben inmiddels hun ‘plan de campagne’ klaar liggen: “De detailtekeningen, het draaiboek, het urenplan… Nu alles klaar is hebben we er alleen nog maar heel veel zin in.”
Zondagmiddag rond 2 uur is de prijsuitreiking. Het winnende team vertegenwoordigt Nederland in september op de WorldSkills in het Canadese Calgary.

[image=89944][image=89946][image=89945][image=89942]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant