Afbeelding

Cor van der Heijden mag Markant niet kopen

Algemeen 38 keer gelezen
UDEN - De exploitatie van de nieuwe evenementenhal mag wat de gemeente betreft best in combinatie met Markant gebeuren, maar het theatergebouw zelf, wil de Uden in bezit houden. ,,Als er in de exploitatie problemen komen, moeten we het theater weer 'zo' over kunnen nemen.”

Zoals vrijdag al op Kliknieuws stond heeft het college randvoorwaarden en uitgangspunten opgesteld waar een ondernemer aan moet voldoen als hij Theater Markant wil overnemen. Met name Cor van der Heijden heeft een plan voor een evenementenhal naast Markant die hij zou willen combineren met het theater. Dat kan wat het college betreft als het het theateraanbod van Markant maar niet verschraalt, er niet meer subsidiegeld nodig is en het personeel van Markant kan blijven. Wethouder Schram noemt de naam van Cor van der Heijden bewust niet om de nodige ‘transparantie’ in de besluitvorming te garanderen. Van een voorsprong van Cor van der Heijden die panden naast Markant in bezit heeft, wil ze ook niet spreken. ,,Eigenlijk beginnen we vanaf nul. Iedereen mag met een plan komen en als dat voldoet aan de gestelde voorwaarden, kunnen wij dat aan die partij gunnen.”
Mensen met plannen voor een nieuwe evenementenhal die samen met Markant geëxploiteerd wordt, kunnen die nu indienen. Als de raad 5 april akkoord gaat, kan de gemeente in het najaar ‘tot gunning overgaan.’

[image=15499]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant