Afbeelding

3e Klasse: water aan lippen in Berghem

Voetbal 23 keer gelezen
UDEN - In de 3e Klasse D staat de derby tussen Berghem Sport en Herpinia morgen op de rol. Voor de thuisploeg wordt het zaak om te winnen.

[image=90819]

Het gaat dit seizoen namelijk niet al te best in Berghem waar trainer Ad Peeters alle trucs uit de kast moet halen om zijn spelersgroep er te van doordringen dat de nood langzaam aan de man komt. De situatie is nijpend, dat leert een korte blik ons op de ranglijst. Berghem Sport dreigt het zicht op de onderkant van de middenmoot kwijt te raken als er niet heel snel punten worden gehaald. Zondag dan maar op eigen veld Herpinia verslaan dus. Makkelijk zal dat niet worden want de Herpenaren zijn na een slechte start bezig aan een verdienstelijk seizoen.Typerend hierbij is dat Giel van Orsouw met Herpinia de aansprekende uitslagen juist in uitwedstrijden heeft behaald. Thuis wil het allemaal nog niet zo lukken. Zo won Berghem Sport de uitwedstrijd op De Wilgendaal met 1-5! In ieder geval beloofd het een leuke wedstrijd te worden waarbij Kliksport uitgebreid aanwezig zal zijn.

[image=90822]

Nulandia doet zeker mee om de titel. De Nulanders zullen morgen bij hekkensluiter Stiphout Vooruit moeten winnen om de concurrentie te laten weten dat ook na de winterstop de titel het doel blijft voor de geel-zwarten. En waarom niet? Nulandia heeft aardige spelers door een goede mix van routine en jeugdig talent. Bovendien zit het met de inzet altijd wel goed. Erp heeft de laatste wedstrijden voor de winterstop weinig goede zaken gedaan en mag zondag beginnen met een lastig uitduel in Helmond bij HVV. Een thuiswedstrijd voor trainer Ton van Dijk maar daar zal hij verder niet bij stil staan. De Erpenaren moeten punten halen om niet definitief weg te glijden richting degradatievoetbal.

In Heeswijk staat de topper van de dag op het programma want koploper Rood Wit'62 komt op bezoek. De Helmonders hebben vier punten voorsprong op Heeswijk dat bij winst dus weer helemaal in de race is. Nulandia zal de strijd uiteraard ook met argusogen volgen want die hebben zelfs de minste verliespunten. Heeswijk is dit jaar goed bezig en kan met een goede serie zelfs aanspraak gaan maken op de hoofdprijzen. Zaak is het om verschoond te blijven van al teveel blessures want de basis is niet al te breed.

[image=90820]

Prinses Irene ontvangt Festilent dat eveneens in de problemen zit. Winnen de Zeelanders echter in Nistelrode dan ziet de wereld er ineens een stuk anders uit. De thuisploeg kan op zijn beurt Festilent op vijf punten zetten. Met andere woorden: in de 3e Klasse D kan het nog steeds alle kanten op en is het hartstikke spannend.

[image=90823]

Foto's: www.peterkuijpers.nl
Programma voor zondag:
HVV Helmond - Erp
Boskant - Mierlo Hout
Stiphout Vooruit - Nulandia
Heeswijk - Rood Wit'62
Prinses Irene - Festilent
Berghem Sport - Herpinia

Stand 3D
[image=90818]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant