Afbeelding

UDI'19 naar pole position

Voetbal 25 keer gelezen
UDEN - UDI'19 had zondagmiddag geen moeite met het uitermate zwakke RVU. Op eigen veld freewheelden de Udenaren naar een niet eens geflatteerde 6-0 overwinning. Door de nederlaag van Blauw Geel bij SV TOP (2-1) mogen de Parkzichters zich weer alleen koploper noemen.

Door: Willy Rooyakkers
Foto's Robert Janzen

[image=90876]
[image=90875]

Limburgers
De supporters van UDI'19 zijn natuurlijk duels gewend tegen clubs uit de Hoofdklasse en wisten bij voorbaat dat ze dit jaar wat mindere goden moesten gaan aanschouwen. De 1e Klasse is namelijk van een veel minder niveau. Dat er echter een elftal als RVU, met alle respect voor de Limburgers, tegenstander zou worden van de eigen favorieten had niemand kunnen inschatten. RVU is namelijk een elftal wat nog moeite zou hebben om zich in de 3e Klasse te handhaven.

[image=90874]

Johan Vissers
Toch moet het gezegd dat de Udenaren erg professioneel met de zwakke tegenstand omgingen. Het balletje ging aardig rond en er werden vlotte combinaties op de mat gelegd. Na een minuut of twintig werd de ban gebroken door Johan Vissers die de bal langs twee tegenstanders frommelde en vervolgens met links goed afrondde: 1-0. Even later was het Donny van Herpen die op fraaie wijze een bal met links controleerde, een verdediger door de benen speelde, en vervolgens koel de verre hoek wist te vinden: 2-0. Lekker voor de spits die zo weer heerlijk in zijn ritme kan komen.

[image=90872]

Afstandschot
Na de rust was het wederom Van Herpen die kon scoren toen hij met een zwiepende kopbal doel trof: 3-0. De wedstrijd sloeg op dat moment al lang nergens meer op, zeker niet toen de Limburgers even later met tien man verder moesten. De doorgebroken Sam Wassenberg werd namelijk onderuit getrokken. Wassenberg was vervolgens de eerste die profiteerde van de man meer situatie door de 4-0 binnen te werken. Daarna kon Bart van der Wijst met een afstandsschot de 5-0 aantekenen en was het wederom Wassenberg die na een fraaie individuele actie de eindcijfers vastlegde: 6-0.

[image=90871]

Veel RVU-spelers lagen tussendoor met kramp op de grond want conditioneel is er blijkbaar bij de hekkensluiter ook nog wel wat werk aan de winkel. UDI'19 verzuimde om de dubbele cijfers te halen maar was na afloop uiteraard toch dolblij vanwege, vooral, de nederlaag van Blauw Geel.

Van de Dungen, Benkers (57. Delleman), Van de Meulenhof, Van Zanten, Cremers, Vissers, Kremers (75. Van Cuijk), Van der Wijst, Van Zuidam, Wassenberg, Van Herpen (70. Wolf)

TOP - Blauw Geel'38/Otter-W. 2 - 1
Groene Ster - GSV'28 0 - 1
FC Vinkenslag - Someren 3 - 1
Bekkerveld - V.V. Schaesberg 3 - 4
EHC - HVCH 4 - 0
UDI'19/Beter Bed - RVU 6 - 0

[image=90861]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant