Afbeelding

VLU gaat heide 'schonen' op Bedaf

Algemeen 16 keer gelezen
UDEN – De werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (VLU) houdt zaterdag 7 maart tussen 9.00 en 12.00 uur op de heide van Bedaf weer een werkochtend landschapsbeheer. Dan wordt er een heideveld geschoond van opslag van berkjes en dennetjes.

[image=90869]

Heidevelden en heischrale graslanden zijn waardevolle halfnatuurlijke landschappen voor heidevogels, bijen, amfibieën en reptielen. Men start om 09.00 uur bij de ingang van de langlaufclub. De werkdag eindigt om 11.45 uur met het opruimen van zwerfvuil. Dit gebeurt in het kader van de actie 'Nederland Schoon'. Iedereen is welkom. De VLU zorgt voor koffie en thee. Er is divers werk voor 20 personen. Na afloop wordt er iets warms geserveerd.
Volgens VLU-woordvoerder Ernest de Groot worden de Udense heidevelden bedreigd door vergrassing, opslag van boompjes en intensieve recreatie: “Door vermesting en verzuring concurreren grassen en bramen de heide weg. Door opslag van berkjes en dennetjes groeit de heide langzaam dicht. De heide verandert zo langzaam in bos. Verder zorgen intensieve betre-ding en berijding voor schade aan heidevegetaties met hun struikheide, dopheide en zonnedauw."

[image=90868][image=90867][image=90866]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant