Afbeelding

Vlooienstoken blijft iets bijzonders

Kunst en cultuur 289 keer gelezen
UDEN – Het waren ideale omstandigheden voor het Vlooienstoken op Bedaf. De temperatuur was zacht en het was op een paar druppels na droog. En toch was het minder druk dan de twee voorgaande jaren. Maar, die mensen die dit jaar afwezig waren hebben toch iets bijzonders gemist. Want het decor beneden aan de bosrand, sfeervol verlicht en de donkere gedaanten op de Bedafse Bergen die het spektakel aanschouwen, het blijft iets bijzonders en iets heel Udens.

[image=90877]

Dit jaar werd er geen spel gespeeld maar een show opgevoerd door talenten uit Uden die auditie hadden gedaan om mee te mogen doen. Het was anders, maar niet minder sfeervol. De afgelopen twee jaren waren het leerlingen van het vmbo die de decors maakten en het spel over de winter en de komst van de lente opvoerden. Misschien kwamen er toen veel ouders mee de berg op en was het daarom drukker.
Maarten van de Elzen begon met twee gedichten en Elco van Alphen van Theater de Lachende Zon fungeerde als verteller. Hij bracht ook de komische noot in de show die bijna een uur duurde. Imke van Straten en Janneke Horck van Basisschool de Bitswijk zongen enkele vrolijke liedjes. Vinod Bikha van het vmbo zong twee Engelstalige nummers en hij had hoorbaar veel fans mee genomen. Susan Jasperse is 21 en zij volgde met enkele nummers die best wat lente-achtiger hadden mogen zijn. Het duo Nou en Dan, met zanger en musicus Frans Geenen en zanger Theo Claassen zongen in het Ujes en dat hoorde er helemaal bij. Zanger Bart Krijnen sloot af met wel een vrolijk lentelied waarna dweilorkest de Klankentappers het Ujes volkslied inzetten. Paul Verbossen van Gasterij De Pier ontstak het vuur zoals ook altijd zijn vader had gedaan, precies om 20.00 uur. Door af en toe letterlijk wat olie op het vuur te gooien ontbrandde de brandstapel spectaculair en voor jong en oud blijft dat een spannende afsluiting.
[image=90878]
[image=90879]
[image=90880]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant