Afbeelding

“Stadsprins zijn was echt sloperig”

Column 16 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

“Weten jullie waar ik me mateloos aan imiteer. Aan die types die zoveel drinken dat er geen touw meer op te trekken valt. Als ik vijftien pilsjes op heb, nek ik ook uit mijn lul! Nee mensen, “Bier, hou je hoofd erbij”! Anders is het zonde van het weggegooid geld. Maar goed, ik zal uw geduld niet langer op prijs stellen! Ik ga naar dronken want ik ben huis. Alaaaf!”

Tot zover de slotspeech van mijn neef Niko, alias prins Nikolai d’un twidde. De voltallige carnavalsvereniging de Plekkers uit Vortum Mullem zag vervolgens de doorluchtige prins achterover de dansmariekes in kantelen. Daarbij maakte hij zoveel lawaai dat hofkapel Tumult even de adem inhield. Maar gelukkig, de achtergevel van peuterspeelzaal Duimelijntje hield het net. De volgende dag is prins Nikolai in zijn garagebox gevonden. Naakt, met de contactsleutels nog in zijn kont. Hij bleek de vorige avond slechts twee slokken verwijderd te zijn geweest van een Feijenoord-tattoo. En dan ben je echt zat!

Het moge duidelijk zijn: prins zijn is “echt sloperig”. Deze uitspraak van Arno d’un urste van het Ossekoppenrijk spreekt wat dat betreft boekdelen. Je werkt zó hard, na een paar dagen weet je niet meer wat je zegt. Ook prins Arno had zich een beetje op de werkzaamheden verkeken, zo bekende hij. Ze hadden hem van tevoren een lijstje voorgelegd met wat activiteiten, maar “dat was nog geen 10 procent van alles wat je uiteindelijk moet doen!” De Osse prins zal zeker een jaar nodig te hebben om af te kicken. Althans, dat zegt zijn thuishulp.

Geen wonder. Prins Arno is geboren onder de Osse watertoren. Jawel, water dus. En niet onder een tapkast, zoals prins Nikolai. Als kind, zat mijn neef bij het cowboy en indianenspel al uren onafgebroken in de saloon. Zijn hond herkent hem niet als hij nuchter is. Op de vraag of hij een drankprobleem heeft, zegt hij steevast: “alleen als de slijter dicht is”. Ik had hem gisteren aan de lijn en even dacht ik dat hij na zijn laatste uitspatting tot inkeer was gekomen. “Mark, ik sta triplex, maar ik heb al drie dagen NIETS gedronken!! …. Ja, niet aan één stuk, … in de afgelopen 46 jaar! hi hi!” Op de vraag waar hij al die drank eigenlijk van betaalde, bralde Niko terug: “Ach man, volgend jaar ga ik als Napoleon. Kan ik tenminste de hele tijd mijn hand op mijn portemonnee houden. Ha ha … Carnaval, het kost een placenta maar dan héb je ook wat!”

Een sloperig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant