Afbeelding

Leden accoord met fusie Rabobanken

Zakelijk 16 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - De ledenraad van Rabobank Uden e.o. en de ledenraad van Rabobank Veghel-Erp hebben maandag ingestemd met een fusie tussen de twee banken. Per 1 april gaan beide banken samen als Rabobank Uden Veghel.

[image=92452]

Aan het fusiebesluit is maanden van voorbereiding en overleg voorafgegaan. Omdat de Rabobank een coöperatieve bank is met leden, heeft de ledenraad als vertegenwoordiger van die leden, de beslissende stem. Ledenraadslid Ton Derks hierover: “De ledenraad is vanaf het prille begin betrokken bij alle fasen in het fusieproces. En dat is nodig ook, want een fusie is een belangrijke stap in de geschiedenis van de bank. Waar wij vooral op gelet hebben is dat de zeggenschap van de leden gewaarborgd blijft. Dat is goed gelukt." De ledenraad, die na de fusie opnieuw ingericht moet worden, bestaat straks uit 40 leden.

Doel
Wim Bens bekleedt per 1 april – de juridische fusiedatum - de functie van bestuursvoorzitter van Rabobank Uden Veghel. Bens: "De fusie is een middel om klanten ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen. Klanten stellen steeds hogere eisen aan de bancaire dienstverlening en daar spelen wij graag op in. Deskundigheid en branchekennis bieden wij lokaal aan in een voor klanten bekende omgeving. Ook wet- en regelgeving, zorgplicht, opleiding en ontwikkeling van medewerkers zijn aspecten die binnen een groter geheel beter tot zijn recht komen. Met een grotere organisatie zijn we er zeker van dat we onze klanten ook in de toekomst die kwaliteit en professionaliteit kunnen bieden die zij gewend zijn. En tegelijkertijd blijven we klein genoeg om 'dichtbij' en 'betrokken' te blijven." Volgens Bens gaat de klant niets van de fusie merken. "Of het moeten postieve signalen zijn. De dienstverlening blijft hetzelfde en we blijven uiteraard in alle kernen aanwezig."
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant