Afbeelding

Inwendige mens verwend tijdens eXposure

Zakelijk 21 keer gelezen
UDEN - Ondernemend Uden verzamelt zich zaterdag 28 maart in het conferentiecentrum van de IBN-groep voor de tweede editie van eXposure, de opvolger van wat eerst het Business Gala was. De inwendige mens komt zaterdag niets tekort, want de facilitaire sponsoren zijn restaurant Paradijs, deWinterWijnen en Kaldi Koffie & Thee.

[image=93897]

Stephan van Daal startte in 2005 met zijn bijzondere winkel in Uden. “We zijn gespecialiseerd in koffie, thee, porselein en espresso. In de winkel hebben we ook een klein horecahoekje waar we koffie en thee schenken. Belangrijk is ook de zakelijke kant, want we voorzien ook het bedrijfsleven en de horeca van koffie. We leveren espressomachines en koffieboonapparaten en hebben een twaalftal melanges van eigen merk.” Kaldi geeft ook trainingen aan horecapersoneel voor een juist gebruik van bijvoorbeeld espresso-apparaten. “Koffie is een kwetsbaar product. Goede koffie zetten vereist kennis, want je kunt veel fout doen. Wij leren hoe je koffie maakt en met de hand melk opschuimt. Ja, het is echt vakwerk.” Stephan van Daal was ook vorig jaar bij eXposure. Toen verzorgde hij samen met De Winter drukkers & uitgevers een meeting-point. “Ook nu zijn we er weer met een espressomachine en natuurlijk ook met thee.”

Wijn
Robert de Winter van deWinterWijnen is voor het eerst bij eXposure. De Winter importeert wijnen en verzorgt ook proeverijen. Hij levert wijnen aan particulieren én aan horeca. “Wijn moet je eerst proeven. Een etiket alleen zegt niet veel. Wijn is beleving, passie. En elke wijn is anders”, vertelt Robert de Winter. “Je moet ook het moment kiezen; welke wijn drink je bij welk moment. Ik laat de bezoekers van eXposure vier soorten wijn proeven. Als welkomstdrank is er een Italiaanse Prosecco. Verder een witte chardonnay uit Australië en een rode wijn en een rosé uit Chili. Alle wijnen die passen bij een avond als deze. Natuurlijk is het niet alleen proeven. Iedereen mag de wijn die avond ook lekker drinken”, voegt De Winter toe. Hij benadrukt nog eens het belang van een goede wijn: “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. En goede wijn hoeft niet duur te zijn.”

Sushi
Restaurant Paradijs is al vele jaren een begrip in Uden. De familie Cheng startte in 1972 in Uden met het restaurant. Paradijs is gespecialiseerd in Chinees en Japans eten. Het restaurant heeft een à la carte gedeelte, een buffetgedeelte en ook afhalen is mogelijk. Mang Cheng vindt dat Paradijs niet mag ontbreken bij eXposure. “Eigenlijk ontbreekt bij ons de tijd hiervoor, maar we hebben zoveel te danken aan Uden dat we toch erg graag een bijdrage willen leveren. Vorig jaar waren we ook van de partij en dat is erg goed bevallen. We kregen veel leuke reacties. Wij komen met een sushibar. We serveren in onze stand zes soorten sushi. Een heerlijk hapje dat goed smaakt bij de wijnen van De Winter.”
De drie Udense ondernemers zijn erg enthousiast over de opzet van eXposure. “Voor mij is het belangrijk dat ik ook particulieren bereik”, zegt Robert de Winter. Dat geldt ook voor Stephan van Daal. “Meedoen aan zo’n evenement genereert naamsbekendheid. Het informele karakter van eXposure maakt het ook leuk. Geen black ties of galakostuums, maar meer casual. Dat biedt een gezellige sfeer waarin je ontspannen kunt netwerken.” Ook de goede doelen juichen de drie ondernemers van harte toe. “Dat is voor ons de belangrijkste reden om mee te doen”, aldus Mang Cheng.
Robert de Winter staat zelf niet met een stand op eXposure. “Alle wijn die deze avond geschonken wordt komt van mij, dus ik heb het zaterdagavond lekker makkelijk, terwijl ik toch enkele honderden mensen laat genieten van een kleine greep uit mijn collectie wijnen”, lacht hij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant