Afbeelding

IBN-productie wordt eigenaar van Lion Toys

Zakelijk 187 keer gelezen
UDEN - IBN-productie BV in Uden is op 25 maart eigenaar geworden van het eveneens in Uden gevestigde bedrijf Lion Toys. De overeenkomst is een logische stap in de bestaande samenwerking tussen beide partijen.

[image=93936]

Lion Toys is producent van metalen modelvrachtauto’s en –bussen en heeft een grote reputatie opgebouwd in de professionele markt van miniatuurmodellen. Het bedrijf werd al in 1946 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot één van de belangrijkste Europese bedrijven in deze markt. Naast de productielocatie in Uden wordt er ook geproduceerd in China. Om de levering aan klanten te versnellen en om de betrouwbaarheid van het product te kunnen blijven garanderen zal op termijn de productie grotendeels uit China teruggehaald worden naar Uden. Lion Toys blijft als onderneming zelfstandig opereren.
Op dit moment werken er bij Lion Toys in Uden ruim 20 medewerkers. De werkgelegenheid voor deze medewerkers wordt gecontinueerd. Het is de verwachting dat het aantal arbeidsplaatsen in Uden de komende jaren met enkele tientallen zal toenemen. De huidige eigenaren, Henk van de Muil en Peter Vijverberg, blijven direct betrokken bij de onderneming.

Logische stap
Voor IBN-productie is de overeenkomst een logische stap in de bestaande samenwerking met Lion Toys. Het bedrijf, onderdeel van de 3500 medewerkers tellende IBN-groep, heeft een jarenlange ervaring in arbeidsintensieve productieprocessen en heeft haar operationele kennis en ervaring aangescherpt vanuit veeleisende productieomgevingen in een diversiteit aan branches. Van automotive, food en disposables tot exclusieve designverlichting, foodprocessing, industriële installatiebouw en de medische sector.

Strategische partnerships
Het aangaan van langdurige en vergaande samenwerkingsverbanden is een belangrijk onderdeel in de strategie van IBN-productie. Diverse strategische partnerships, waaronder een deelneming in Medica (leverancier van medische disposables), zijn inmiddels een feit. De overeenkomst met Lion Toys past daarom goed in de strategische betrokkenheid van IBN-productie bij haar klanten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant