Afbeelding

SBBU krijgt 'Gouden Varken'

Zakelijk 13 keer gelezen
UDEN - De Kamer van Koophandel (KvK) Brabant heeft een Gouden Varken uitgereikt aan de Stichting Beheer Bedrijventerreinen Uden (SBBU). Voorzitter Ton Slob kreeg behalve het symbolische Gouden Varken een cheque van 10.000 euro en inhoudelijke ondersteuning van de KvK Brabant aangeboden. Dit om het parkmanagement in Uden verder te verbeteren.

[image=94348]

Parkmanagement is bedoeld om de kwaliteit en de aantrekkingskracht van bedrijventerreinen te vergroten. Dat gebeurt onder meer door gezamenlijke afvalverwerking, inkoop, personeelsbeleid, beveiliging en een aantrekkelijke inrichting van de openbare ruimte. Bedrijven overleggen daarover met de gemeente. De Kamer van Koophandel wil parkmanagement verder professionaliseren en werkt daartoe samen met de BZW, MKB Brabant, de KvK Zuidwest-Nederland, de BOM/BHB en de provincie. Behalve in Uden werden in Dongen en Boxtel Gouden Varkens uitgereikt.
"Het is fijn als de KvK een duw in de rug geeft. Dat helpt om zaken op te tuigen die anders niet van de grond komen’’, aldus SBBU-voorzitter Ton Slob. Uden wil naar een steviger organisatie. ‘’We vinden dat we te kwetsbaar zijn. We willen naar een organisatie die beter past bij de risico’s die we nemen en de doelstellingen die we hebben geformuleerd. Momenteel zijn we een stichting zonder winstoogmerk. Daardoor kunnen we moeilijk reserves aanleggen. Dat gaat goed zolang het om kleine projecten gaat. Maar met de professionalisering worden de bedragen en de risico’s groter. We zoeken een oplossing die fiscaal goed in elkaar zit. Daar hebben we professioneel advies bij nodig’’, vindt Slob. Hij wil ook met andere parkmanagement-organisaties in gesprek. ‘’Wij zullen niet uniek zijn in het probleem van risicobeheer.’’ Slob benadrukt dat parkmanagement enorm veel voordeel op kan leveren. Alleen al door de gezamenlijke inkoop van energie hebben de leden het afgelopen jaar een miljoen euro bespaard.
Met het programma parkmanagement zoals de KvK dat aanbiedt, loopt Brabant voorop. Minister Maria van der Hoeven (EX) noemde het programma eerder een voorbeeld dat navolging zou moeten krijgen in de rest van Nederland. ‘’Het is van groot belang dat bedrijventerreinen goed worden gemanaged en dat overheden en ondernemers de handen ineen slaan. Dat gebeurt lang niet overal’’, zo zei de minister. In haar aanwezigheid kregen vier initiatieven in Loon op and, Son en Breugel, Veghel en Veldhoven eerder een Gouden Varken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant