Afbeelding

Udense bevalt bijna op parkeerterrein

Column 12 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Mijn neef Niko is onlangs vader geworden. Hij kreeg een huilbaby en ze noemen hem Koffie. Logisch, want sinds die geboorte heeft Niko geen oog meer dicht gedaan. Dus hoe noem je een baby die op de Udense parkeerplaats tegenover Ben van Dijk Electronics is geboren? Nou een jongetje noem je dan Tomtom of Printer. En een meisje noem je in dat geval dus Sony of Nokia.

Nou, mooi NIET dus. Saskia Jansen die vorige week bij de bekende Ben van Dijkstoplichten “ineens het hoofdje voelde” en “dus Veghel nooit meer kon halen” noemde haar dochtertje later …. Kira. Een prachtige naam, maar volstrekt uit de lucht gegrepen. Kira is Perzisch voor “zon”, het levenslicht. En zeg nou niet dat ze met die naam op een plasma LCDscherm doelen, want dat is onzin.
Okay, noem mij een ouwe zeur …maar ik vind dat dingen moeten kloppen. Een masochist moet van strenge winters houden, over een zwangere bruid gooi je gepofte rijst en als er zoiets bestaat als nageboorte moet er óók iets na de dood zijn. Dat soort dingen dus. Een giraf klaagt toch ook nooit over zweetvoeten. Ik heb ’s een relatie gehad met de dochter van mijn huisbaas. Toen ik het uit wilde maken bleek dat niet zo 1-2-3 te kunnen. Ik had dat drie maanden van tevoren schriftelijk moeten aangeven. En ik moest het meisje in dezelfde staat achterlaten als drie jaar daarvóór, toen we verkering hadden gekregen. En daar had ik vrede mee want het klopte!

Paul Jansen, de pappa van Kira, bleek erg in zijn nopjes met de geboorte van zijn dochter. Logisch denk je nou, de baby was gezond en zijn vrouw had zich tijdens de geïmproviseerde bevalling als een man gedragen (of hoe noem je dat?). Maar nee, Paul was zo blij omdat zijn dochter nog nét binnen de Udense grenzen geboren was. De doorgewinterde Udenaar liep namelijk zelf al zijn hele leven met Veghel in zijn paspoort, dankzij zijn geboorte in het ouwe Sint Joseph. Die schande was zijn dochter gelukkig bespaard gebleven. Het zou me dus niet verbazen als Paul zijn hoogzwangere vrouw expres te laat in de auto heeft geladen en haar vervolgens heel dom Uden uit heeft gereden, richting Ben van Dijk … “Wat? Hier staat toch het nieuwe ziekenhuis, Sas?” Ik hoor het hem zeggen.

Best erg. Proberen we in Afganistan en het Midden Oosten vrede te bewerkstelligen … terwijl er nog zoveel te doen is hier in de buurt. Klinkt niet logisch, wel?

Een Supersonic weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant