Afbeelding

'Iedereen uit z'n bol tijdens jazzmis'

Muziek 33 keer gelezen
VEGHEL – De eerste editie vorig jaar was een enorm succes. Het was dus niet meer dan logisch dat er een vervolg komt op Jazz in Kerk & Kroeg. Zondag is het weer zover.

[image=96242]

“In Veghel geldt voor alle evenementen: drie maal is scheepsrecht.” Voorzitter Ton van Heeswijk van de Stichting Jazz Veghel is tevreden met de succesvolle eerste editie van Jazz in Kerk & Kroeg maar hij wil eerst eens zien of het muzikale evenement drie keer kan ‘scoren’. “Pas dan heb je er een goede festiviteit bij.” De formule van Jazz in Kerk & Kroeg omvat een dagvullend muzikaal programma in kerk, kroeg, theater en op straat en is dit jaar hetzelfde. Vooral het optreden van The Resurrectionsingers in de Lambertuskerk sloeg vorig jaar in als een bom. Pastoor Ard Smulders wist niet wat hem overkwam, een volle kerk. “We verwachten ook dit jaar weer veel mensen. Vooral omdat iedereen helemaal uit z’n bol ging. En daarbij komt het koor nu met een eigen begeleidingsband, ik denk dat niemand stil kan blijven zitten”, vertelt Ton van Heeswijk in de vrijdageditie van Stadskrant Veghel.

Programma
Jazz in Kerk & Kroeg begint zondag om 10.30 uur met een concert van The Resurrection Singers tijdens een eucharistieviering in de Lambertuskerk, gevolgd door een matinee optreden om 13.00 uur van the Brass Babes in de Blauwe Kei. Daar is ook de mogelijkheid om wat te eten. De dag wordt in brasserie de Gouden Leeuw afgesloten met een optreden van de Royal Dutch Jazz Band (15.30 uur). Tussen de optredens zorgt het Streetparade Orkest Veghel voor een muzikaal intermezzo. De organisatie raadt mensen aan vooral bij het optreden van het gospelkoor op tijd aanwezig te zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant