Afbeelding

Volkel: eindelijk kampioen!

Voetbal 48 keer gelezen
VOLKEL – Vier jaar lang moesten ze er op wachten de Volkels getrouwen. Eindelijk liepen de ambities parallel met prestaties. Zondagmiddag was het dan zover. VOW uit Zijtaart was opnieuw de tegenstander. De bezoekers leiden na 45 minuten met 0-1 door een treffer van Michel Tielemans. Na rust stelde Bas van de Rijt, Ruud Verstegen en Rik Verwijst het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse veilig.
Tekst en foto's: Peter Kuijpers

[image=96473]

Hatelijke 0-1
Parkeergelegenheid was er niet meer aan de Eeuwsels. De kant aan de kantine puilde uit. Biertenten langs het veld het kampioensscenario werd weer uit de kast getrokken. “We hebben het zo nog de afgelopen jaren liggen”, grapte een Volkels bestuurslid. Cynisme alom, maar feit was wel dat de thuisclub na 45 minuten tegen een hatelijke 0-1 achterstand aankeek. In de 30e minuut ketste een vrije trap exact voor de voeten van Michel Tielemans die Wout Cobussen van dichtbij passeerde: 0-1. Het gezicht van trainer Frank van Buul stond op onweer bij het verlaten van het veld met de rust. “Het zal ons …..(we laten de krachtterm weg) toch niet opnieuw gebeuren. Dat moet anders”, sprak de Berghemmer vol toorn.

[image=96482]
[image=96462]
[image=96479]

Biertap
Na rust ging het anders. Volkel pikte het goed op en alle stukjes paste in elkaar. De breedte maakte plek voor de diepte en VOW ging naar adem happen. Al na drie minuten luidde Volkel het kampioenschap in. Bas van de Rijt stond aan het einde in de Veghelse flipperkast en passeerde Hokke kansloos. VOW-trainer Eric van Gogh moest noodgedwongen ook nog Ruud van Asseldonk wisselen die geblesseerd uitviel. Zijn vervanging kwam met Bart van de Laar. De biertap kon helemaal open bij het doelpunt van aanvoerder Ruud Verstegen 2-1. Frank van Buul gaf een demonstratie hoogspringen en deed dat nog eens over bij de 3-1 vlak voor tijd van Rik van de Wijst. Volkel was kampioen en het publiek nam bezit van het veld. Champagne, Bengaals vuur en juichende spelers bepaalde het beeld op het hoofdveld in Volkel.

[image=96464]
[image=96477]
[image=96465]

Schitterend resultaat
Frank van Buul was euforisch in een oase van feestende spelers. Van Buul: “Dit kampioenschap heeft grote betekenis voor deze club. Twee van onze betere spelers gingen naar TOP in Oss en toch hebben we dit opgevangen. Ik weet zeker dat die gasten er vanavond zijn. Dat is Volkel, dat bepaalt ook de kracht van ons collectief. We hadden het eigenlijk vorig jaar al moeten doen en als je dan ziet dat deze ploeg voor mijn tijd er al zo vaak zo dicht tegenaan heeft gezeten is dit een schitterend resultaat.”

[image=96476]
[image=96475]
[image=96474]
[image=96473]
[image=96472]
[image=96466]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant