Afbeelding

UDI'19 weer op pole position

Voetbal 13 keer gelezen
UDEN - UDI'19 heeft volgende week aan een punt bij Groene Ster genoeg om kampioen van de 1e Klasse D te worden. De Udenaren wonnen zondagmiddag namelijk moeizaam met 2-0 van Schaesberg terwijl concurrent Blauw Geel ernstig in de fout ging in Hoensbroek tegen EHC (3-2 verlies).

[image=96500]

Volgende week moet het dus gebeuren voor het jonge UDI'19 dat al tegen Schaesberg blijk gaf van de enorme druk die het langzaam begint te voelen. De Parkzichters hadden het erg lastig met het goed voetballende Schaesberg dat technisch gezien bij de betere teams van de klasse geteld moet worden. Trainer John Meijs had gekozen voor Tim Wolf om de geschorste Johan Vissers te vervangen maar in aanvallend opzicht kon UDI'19 weinig afdwingen. Kleine kansjes waren er wel maar echt dreigend kon men zelden worden. Aan de andere kant glipte wel een speler van Schaesberg door de linies maar was het keeper Theo van de Dungen die op weergaloze wijze wist te redden. Ook na de rust hield de ervaren goalie zijn team op deze manier nog een keer in de wedstrijd.

[image=96501]

Naarmate het duel vorderde sijpelde natuurlijk in Uden ook het bericht door dat Blauw Geel in Hoensbroek op achterstand stond. De thuisploeg bleef echter krampachtig spelen totdat tien minuten voor tijd ineens de ban werd gebroken. Na een voorzet van Dimitri Cremers was het namelijk aanvalsleider Donny van Herpen die zijn waarde toonde door op typische wijze de 1-0 binnen te tikken. Vlak voor tijd maakte Michiel van Zuidam aan alle onzekerheid een einde door op aangeven van Van Herpen het dak van het doel te vinden: 2-0.

[image=96502]

Heel Uden kan dus zondag afzakken naar Zuid-Limburg om erbij te zijn als UDI'19 de kampioenstitel voor zich probeert op te eisen. Manager Mario Boselie: " Wie had dat gedacht? Maar pas op: we zijn er nog niet. We hebben nog zeker een punt nodig. Het zou inderdaad in ons jubileumjaar wel geweldig zijn. Het is wel lullig voor Blauw Geel maar ja: dan hadden ze maar niet moeten verliezen."

[image=96503]

Overigens is het zo goed als zeker dat Theo Peerenboom volgend jaar voor UDI'19 speelt. De spits uit Volkel speelt nu nog bij SV TOP.

Van de Dungen, Van Griensven, Van Zanten, Van de Meulenhof, Cremers, Wolf (46. Van Cuijk), Kremers, Van der Wijst, Van Zuidam, Van Herpen (90. Delleman), Wassenberg

Foto's Robert Janzen

HVCH - Someren 0-1
FC Vinkenslag - Groene Ster 1-0
Bekkerveld - TOP 4-1
EHC - Blauw Geel'38/Otter-W. 3-2
RVU - GSV'28 0-0
UDI'19/Beter Bed - V.V. Schaesberg 2-0

[image=96499]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant